Μήνυμα Κ. Παπανάτσιου για την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων

4796646
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Οι χιλιάδες μαθητές και οι μαθήτριες που σήμερα και τις επόμενες μέρες διαγωνίζονται μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων για μία θέση στα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι οι ήρωες των ημερών μας. Παιδιά που αντιμετώπισαν τις δύσκολες και ασφυκτικές συνθήκες που προκάλεσε η Πανδημία, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στην τηλε – εκπαίδευση αλλά και στο άγχος και την ανασφάλεια που προκαλεί η ίδια η ασθένεια του κορονοϊού, για αυτούς και για την οικογένειά τους, και τα μέτρα εγκλεισμού στα οποία υποβλήθηκαν ως μέτρο προφύλαξης. Παράλληλα όμως έχουν να αντιμετωπίσουν και το ιδιαίτερο περιβάλλον ανταγωνισμού που προκαλεί η εφαρμογή από φέτος της ελάχιστης βάσης εισαγωγής με συνέπεια  τη σημαντική μείωση των εισακτέων στα ελληνικά Πανεπιστήμια .

KEN 1

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες έχοντας πάντοτε πίστη στη προσωπική τους αξία, η οποία δεν μπορεί να μετρηθεί με την απόδοση σε μία ολιγόωρη εξέταση. Το μέλλον τους είναι μπροστά τους και εμείς οι παλαιότερες γενιές δίπλα τους για να τους υποστηρίζουμε. Είναι υποχρέωσή μας, απέναντι στη νέα γενιά πού θα αντιμετωπίσει ένα ιδιαίτερο περιβάλλον αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια και εμπορευματοποίησης της μόρφωσης με τον αθέμιτο ανταγωνισμό των κολλεγίων στα οποία μπορούν να φοιτήσουν όσοι έχουν το ανάλογο εισόδημα, να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ακύρωση του νόμου Κεραμέως για τα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Εύχομαι καλή δύναμη, κουράγιο και καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες που αυτές τις μέρες διαγωνίζονται και να έχουνε πάντοτε στο νου τους ότι οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε στη ζωή, μας κάνουν πάντα πιο δυνατούς.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!