ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά

ΒΑΣΙΛΙΚΗ 300x430 1
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Οι εκδόσεις «Πνοή» και η συγγραφέας, Λεμονιά Μουλά, παρουσιάζουν την Τετάρτη 16 Ιουνίου και ώρα 20:30 στο Xenia Hotel Βόλου το καινούριο της βιβλίο της, «Βασιλική».
Την παρουσίαση θα προλογίσει η Ματίνα Δολιανίτη – Μαρδέλη, εκπαιδευτικός-συγγραφέας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αγγελική Θάνου, συνταξιούχος PhD – εκπαιδευτικός – συγγραφέας και ο Ηλίας Κουτσερής, δημοσιογράφος- πρόεδρος της Ένωσης Γονέων.
Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Βούλα Τριανταφυλλοπούλου, επιχειρηματίας τουρισμού και η Λιάνα Πασχούδη, καθηγήτρια.

KENT728X100 1

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στα μέσα της δεκαετίας του ’50, σ’ ένα χωριό γεμάτο μυστικά, μια σειρά γεγονότων προκαλεί θύελλα στη ζωή της έφηβης Βασιλικής. Ο φόβος και η άγνοια ενός πλάσματος αγνού, άμαθου από τον αληθινό κόσμο, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, κι έτσι οι ευτυχισμένες μέρες ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Η Βασιλική φυγαδεύεται, κι εκεί που νομίζει ότι έχει αφήσει πίσω της τα θηρία, αυτά βρίσκονται πια μέσα της και δεν την εγκαταλείπουν στιγμή. Επίσης δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως υπάρχουν κι άλλα θηρία, πολιτισμένα, που είναι ωστόσο εξίσου αδυσώπητα. Ανάμεσα σε δύο τόσο διαφορετικά περιβάλλοντα, η Βασιλική προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες της και να ξορκίσει τους δαίμονές της. Θα τα καταφέρει προτού να είναι αργά;

H συγγραφέας

Η Λεμονιά Μουλά γεννήθηκε σ’ ένα μικρό χωριό της Βόρειας Εύβοιας. Μετά τις βασικές σπουδές της παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής και κατόπιν εξέδωσε τέσσερα μυθιστορήματα, δύο βιβλία για παιδιά και μια ποιητική συλλογή. Το 2018 ανέβασε στο Τρίτο Παιδικό Φεστιβάλ Βιβλίου του Βόλου το θεατρικό «Φτου ξελευθερία» μαζί με τη Ματίνα Δολιανίτη. Συνεργάζεται με τα περιοδικά «Δίαυλος» και «Κελαινώ» όπου αρθρογραφεί τακτικά.

Έργα της συγγραφέως: «Ερωτικά Στιγμιότυπα», Αυτοέκδοση, 2015, «Ξένη μέσα στη ζωή της», Άνεμος Εκδοτική, 2015, «Μια μαγική χριστουγεννιάτικη ευχή», Ήρα Εκδοτική, 2016, «Το παιχνίδι της ζωής», ΉΡΑ Εκδοτική, 2016, «Πριν χαθούν στο χρόνο», Εκδόσεις Βάρφη, 2017, «Στοιχειωμένο παρελθόν», Ήρα Εκδοτική, 2017, «Όλα της ζωής τα κόκκινα», ΉΡΑ Εκδοτική, 2017, «Η ουτοπία του πάντα», Ανθολογία Μαγνησιωτών Συγγραφέων, συλλογικό, 2019.  «Αχ! Έρωτα…», Εκδόσεις Βεργίνα, συλλογικό, 2019, «Ημερολόγιο Δημιουργικής Γραφής», Εκδόσεις Γράφημα, 2020, «Βασιλική», Εκδόσεις Πνοή, 2021

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!