ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμβουλές για την προώθηση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο

thenewspaper.gr Συμβουλές για την προώθηση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Θα ήταν συνετό από μέρους μας να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να σκεφτούμε όλους εκείνους τους κρίσιμους παράγοντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των καμπανιών marketing. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε το ρυθμό με τον οποίο αλλάζει η σύγχρονη τεχνολογία και πως αυτή αλλάζει τον τρόπο που προωθούμε την ίδια μας την επιχείρηση. Στη σημερινή εποχή, μας δίνεται μια τεράστια ευκαιρία να αναπτύξουμε τις ψηφιακές μας στρατηγικές, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της επιχείρησής μας.

KENT728X100 1

Σε όλη αυτή την καινούργια τάση προώθησης των επιχειρήσεων, το Digital Marketing έχει μετατραπεί σε ένα βασικό στοιχείο των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων. Οι τακτικές ενημερώσεις πάνω σε νέες τεχνικές, λογισμικά και αλγορίθμους έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας των απανταχού επιχειρηματιών. Φυσικά σε αυτό, έχουν βοηθήσει και οι αξιόπιστες εταιρείες που προσφέρουν αποτελεσματικές υπηρεσίες Digital Marketing, με σκοπό να αναδείξουν και προωθήσουν όλες τις νέες ανάγκες του σήμερα. Ποια είναι τα κατάλληλα βήματα που μπορεί να ακολουθήσει μια επιχείρηση στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον του σήμερα, ώστε να επιτύχει τους στόχους της και να αυξήσει το μέγεθός της;

Δώστε έμφαση στην αναγνώριση του brand σας

Ένα μοναδικό brand identity βοηθά στη δημιουργία μιας επαγγελματικής και αναγνωρίσιμης εμφάνισης για την επωνυμία σας. Ένα ξεχωριστό brand identity σίγουρα θα τραβήξει ένα νέο κοινό πελατών για την επιχείρησή σας, όπως αποδεικνύεται και μέσω της πλατφόρμας του Facebook.

Το συναίσθημα που δημιουργεί η επωνυμία σας στους ανθρώπους αντικατοπτρίζει τη σχέση που έχετε δημιουργήσει μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας. Πρέπει να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό και εύκολα αναγνωρίσιμο brand – είτε μιλάμε για ένα εντυπωσιακό και περιεκτικό λογότυπο είτε μιλάμε για τη γενικότερη αισθητική που προβάλλετε.

Κατανοήστε τους πελάτες σας

Η κατανόηση της προσωπικότητας του μέσου πελάτη σας είναι κρίσιμη για την επιχείρησή σας. Μέσα από αυτή την κατανόηση, μπορείτε να διακρίνετε τις προτιμήσεις και τις δυσαρέσκειές τους, τα ευαίσθητα σημεία τους, τις επαγγελματικές προοπτικές κ.λπ. Η δημιουργία ενός ιδανικού πελάτη (buyer persona) σάς βοηθά να προσδιορίσετε την πιθανή αγορά σας και να σας δώσει μια ξεκάθαρη ιδέα για το που πρέπει να εστιάσετε τις προσπάθειές σας. Ακόμα και αν είστε μια από τις καλύτερες κάβες ποτών στην Αθήνα φερ ειπείν, με συνεχώς αυξανόμενο πελατολόγιο, θα πρέπει συνεχώς να εστιάζετε στη συγκεκριμένη buyer persona και στην ικανοποίησή της, προκειμένου να δημιουργείτε περιεχόμενο που μιλάει στις δικές της ανάγκες και προτιμήσεις.

Ενισχύστε την κατάταξη του ιστότοπού σας μέσω τεχνικών SEO

Ένας ιστότοπος για μια διαδικτυακή επιχείρηση είναι αποτελεσματικός μόνο εάν ο ιστότοπός σας είναι εύκολα προσβάσιμος από τους εν δυνάμει πελάτες σας. Αποφύγετε το άγχος της χαμηλής κατάταξης ιστοτόπων και αφομοιώστε τις τεχνικές SEO για να βελτιώσετε την κατάταξη των SERP.

Έρευνα των keywords

Η έρευνα λέξεων-κλειδιών (keywords) είναι πάρα πολύ σημαντική διαδικασία για την προώθηση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο. Οι διάφορες buyer personas που έχει δημιουργήσει η επιχείρησή σας μπορούν να σας αποκαλύψουν τις λέξεις-κλειδιά που μπορούν να σας δώσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας. Μπορεί λοιπόν η επιχείρησή σας να είναι μια κάβα ποτών που να παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία σε βότκες, αλλά ποιες θα είναι οι κατάλληλες λέξεις-κλειδιά για τις οποίες θα εμφανίζεται η επιχείρησή σας στα οργανικά αποτελέσματα των πελατών της; Θα είναι μήπως τα διάφορα vodka brands που διατίθενται μέσω του καταστήματός σας; Ή μήπως θα είναι ένας συνδυασμός keyword φράσεων; Γι’ αυτό λοιπόν χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο αναζήτησης keywords, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη στόχευση των προϊόντων ή των υπηρεσιών της επιχείρησής σας, στο έπακρο.

Βελτιστοποίηση του ιστοτόπου για κινητές συσκευές

Ένα μεγάλο κομμάτι των αναζητήσεων Google γίνεται μέσω κινητών συσκευών. Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι δυναμικός και επιτυγχάνει την εύκολη αναζήτηση των χρηστών της. Τα μεγέθη οθόνης για κινητά ποικίλλουν ανάλογα με την επωνυμία και το μοντέλο, επομένως ένας δυναμικός ιστότοπος μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στην αναλογία οθόνης και να βοηθήσει τους χρήστες να πλοηγηθούν ομαλά σε αυτόν. 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!