Μαζί για τον Βόλο: Σοβαρευτείτε κύριοι της Δημ. Αρχής – Δώστε λύσεις και όχι μπαλώματα

λογοκινησης
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Και να που ξαφνικά το μέλλον και η ανάπτυξη της πόλης έρχονται από τη γεώτρηση Αρμαγέικο και φυσικά θα καλύψει όλο το Βόλο. Με μερικές ακόμα τέτοιες κινήσεις θα λυθεί το υδροδοτικό πρόβλημα του Βόλου. Ούτε μελέτες χρειάζονται, ούτε master plan, , αναφέρει ειρωνικά η ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας “Μαζί για τον Βόλο” και συνεχίζει:

KEN

Αφού για επτά συναπτά χρόνια δεν κάναμε τίποτε, τρέχουμε τώρα να μπαλώσουμε τα κουρέλια μας για να φτιάξουμε καινούργια ρούχα. Είναι ποτέ δυνατόν; Για τους θαυματοποιούς όλα γίνονται. Τι και αν ανησυχούν οι κάτοικοι για το τι νερό έρχεται στις βρύσες τους, τι νερό πίνουν τα παιδιά τους σε κοινόχρηστες βρύσες και παίρνουν μόνοι τους πρωτοβουλίες; Οι θαυματοποιοί έχουν να ασχοληθούν με άλλα σοβαρά θέματα (πχ ανάπτυξη τουρισμού στην Τσουγκριά, Πύδνα Πιερίας κλπ). Και έρχονται και λένε θα φέρουμε νερό από τη γεώτρηση Αρμαγέικο, μα έχει πολλά νιτρικά. Απλό θέμα θα κάνουμε απονιτροποίηση και λύνονται τα προβλήματα.

Η Δημ. Αρχή δεν άκουσε ότι στα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται προβλήματα στα νερά της περιοχής; Δεν τους ενημέρωσε ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου; Και τι κάνουν επτά χρόνια που είναι Δημοτική Αρχή; Απολύτως ΤΙΠΟΤΕ. Δεν ήξεραν ότι η προηγούμενη “φαύλη” Δημ. Αρχή αγόρασε για το σκοπό αυτό το κτήμα Ζιάγκα με άφθονα πηγαία νερά αξιόλογα τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα; Ασχολήθηκαν να κάνουν μελέτες και να διεκδικήσουν χρηματοδότηση για να φέρουν αυτά τα νερά στα υδραγωγεία της περιοχής και να λυθούν τα προβλήματα σε μόνιμη βάση; Προφανώς όχι. Και αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίζονται σήμερα αυτά τα προβλήματα, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων.

Ξαφνικά τώρα, ως δια μαγείας ανακοινώνεται ότι λύθηκε το πρόβλημα. Καλό θα ήταν βέβαια, να πάρει θέση και η Δ/νση Υγείας της Περιφέρειας με νέες μετρήσεις. Ουδέποτε όμως, ενημερώθηκαν υπεύθυνα οι κάτοικοι σχετικά με τις πηγές που είχαν πρόβλημα, ποιες αποκλείστηκαν από το δίκτυο, αν πέραν του Hg υπήρχαν και άλλα βαρέα μέταλλα (όπως Pb, As). Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ λέει πως το νερό είναι κατάλληλο ΤΩΡΑ. Δεν λέει πως το πρόβλημα λύνεται οριστικά και πως δεν θα υπάρχει σύντομα ξανά υδράργυρος και άλλα βαρέα μέταλλα στο νερό.

Όλα κινούνται στο σκοτάδι χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη ευαισθησία πλήρους ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής. Βέβαια οι τελευταίοι πληρώνουν κανονικά στη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά παράλληλα αδειάζουν τα Super Markets από τα εμφιαλωμένα νερά.

Σοβαρευτείτε κύριοι της Δημ. Αρχής και δώστε οριστικές λύσεις και όχι μπαλώματα έσχατης ανάγκης. Ενημερώστε πλήρως και υπεύθυνα τους κατοίκους και μην τους κρατάτε άλλο σε αγωνία. Είναι το ελάχιστο που μπορείτε και υποχρεούστε να κάνετε.»

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!