Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Κυνηγών στη Λάρισα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις στειρώσεις (βίντεο – φωτό)

kynhgoi larisa 2021 50 kinigoi larissa
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση απέναντι στο νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς , με το οποίο προωθείται υποχρεωτικός ευνουχισμός και στείρωση όλων των ζώων έστειλαν απ΄όλη τη Θεσσαλία στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από την  Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας στη Λάρισα την Τρίτη 15 Ιουνίου στο Αλκαζάρ απέναντι από το κολυμβητήριο.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε πλήθος κυνηγών από όλους του Κυνηγετικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας, αλλά και απλοί πολίτες με την ιδιότητα του κτηνοτρόφου, του ψαρά , του κυνόφιλου.

Επίσης στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι όμορων Ομοσπονδιών όπως της Μακεδονίας &Θράκης , Ηπείρου καθώς και συνάδελφοι κυνηγοί.

Ο Πρόεδρος της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας κ. Ευάγγελος Μπαλατσός, αφού τόνισε τα επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου έκανε αναφορά στο σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής , στο επιστημονικό προσωπικό των Κυνηγετικών Οργανώσεων καθώς επίσης και το σύνολο των μελετών και προγραμμάτων  που εκπονούνται από αυτές γεγονός απαραίτητο για την υπογραφή της Ρυθμιστικής Διάταξης Θήρας κάθε χρόνο.

Με την ανασκόπηση του στο παρελθόν θέλησε να τονίσει και να επισημάνει ότι όταν η κυνηγετική οικογένεια συσπειρώνεται και  διακατέχεται από ομόνοια , βάζοντας στην άκρη οποιοδήποτε προσωπική σκοπιμότητα και συμφέρον εξαιτίας της αριθμητικής και της οικονομικής δύναμης που έχει, μπορεί να διεκδικήσει και να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματά της  απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση φιλοκυνηγετική ή μη, όπως συνέβη με τον κ. Τσιρώνη, ο οποίος ήταν αδικαιολόγητα αρνητικός σε όλες τις προτάσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων . Αντιθέτως, με τον διάδοχό του κ. Φάμελλο δημιουργήσαμε  μια άψογη και εποικοδομητική συνεργασία.

Όπως συνέβη στο παρελθόν με τον κ. Σταύρου υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος παραμονές έναρξης κυνηγίου, μετά την απαγορευτική απόφαση του ΣΤΕ πήρε την ευθύνη   και προέτρεψε τους κυνηγούς να πάνε για κυνήγι.

Το ίδιο συνέβη και με τον συντοπίτη μας Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χατζημιχάλη ,του οποίου η αντικυνηγετική στάση ανετράπη και στην πορεία λύσαμε πολλά θέματα που αφορούν το κυνήγι.

ΜΗΝΥΜΑ κ. ΜΠΑΛΑΤΣΟΥ

Σε περίπτωση που δεν τροποποιηθούν τα άρθρα ήδη έχει αποφασιστεί από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία να κατατεθεί αγωγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Κλείνοντας προέβη σε μια δέσμευση – υπόσχεση ότι αν δεν εισακουστούν τα δίκαια αιτήματά μας, η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, υιοθετώντας την ιστορική φράση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου  ότι «όποιος γεμίσει την κεντρική πλατεία θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός».

Εύχομαι  να μη συμβεί αυτό γιατί τότε θα είναι πολύ αργά για κάποιους.

Το trikalaola.gr ήταν εκεί και κατέγραψε όλη σχεδόν την εκδήλωση διαμαρτυρίας με βίντεο και φωτογραφίες.

Πηγή: trikalaola.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!