ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο παιδιά 5 και 14 ετών νοσηλεύονται με συμπτώματα που εξετάζονται ως επιπλοκές του Covid-19

3073919
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 16:14

KEN

Ανησυχία έχει προκαλέσει  η είδηση ότι στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύονται δύο παιδιά με συμπτώματα που εξετάζονται ως επιπλοκές του Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αγόρι 5 ετών, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο εδώ και λίγες μέρες, και για ένα κορίτσι 14 ετών.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη τα παιδιά παρουσίασαν το φλεγμονώδες σύνδρομο που έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζεται σε παιδιά λίγες ημέρες μετά την νόσησή τους από Covid-19, όπως μεταδίδει το creta24.gr.

Ο κ. Χαλκιαδάκης, έκανε λόγο για σοβαρές επιπλοκές, με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου να εξετάζει προσεκτικά τα περιστατικά.

Υπενθυμίζεται πως για το συγκεκριμένο σύνδρομο είχε μιλήσει στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA o πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος είχε αναφέρει πως «κάποια από παιδιά που νοσούν, αρρωσταίνουν,  κάνουν αντισώματα και 20 με 30 μέρες μετά κάνουν μεταλοιμώδες σύνδρομο, αυτό που λέμε ότι μοιάζει με Καβασάκι».

Όπως εξήγησε πρόκειται για ένα φλεγμονώδες σύνδρομο που προσβάλει όλα τα όργανα και είναι πολύπλοκο στην αντιμετώπισή του.

Nα σημειωθεί πως ένα ακόμη παιδί, από τα Χανιά, που είχε νοσήσει από Covid-19 και χρειάστηκε να νοσηλευτεί, πήρε εξιτήριο από το ΠΑΓΝΗ.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 16:20

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!