ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απολογία Αναγνωστόπουλου: Ψυχρός και …ατσαλάκωτος

3075104


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 18:36

KEN 728X100

«Ατσαλάκωτος» προσπάθησε να παραμείνει ο 33χρονος πιλότος  ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν «λύγισε», διατηρώντας μέχρι τέλος την επιτηδευμένη εικόνα που είχε από τη σύλληψη του.

Αν και ο 33χρονος καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων για το πριν και το μετά του εγκλήματος, εκείνος  έδειξε ξεκάθαρα πως δεν θέλει να χάσει τη μάχη της …εικόνας του.

«Δεν είμαι το τέρας που παρουσιάζεται» έλεγε και ξανάλεγε, αφήνοντας να διαφανεί πως τον ενδιαφέρει μόνο η εικόνα που υπάρχει στην κοινωνία αλλά και στους δικαστές για εκείνον. Ήταν μία απολογία που θα διαβαζόταν όχι μόνο από τους δικαστές  που θα αποφάσιζαν την τύχη του αλλά και από την κοινή γνώμη που τόσο καιρό παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το θρίλερ των Γλυκών Νερών.

Οι απαντήσεις του κατηγορουμένου φαίνεται πως δεν έπεισαν. Ιδιαίτερα όταν ρωτήθηκε επίμονα για τον τρόπο με τον οποίο έκοψε το νήμα της ζωής της Καρολάιν Κράουτς, αλλά και για το πώς αντέδρασε όταν αντιλήφθηκε ότι η άτυχη κοπέλα ήταν νεκρή. 

Στις περιγραφές του φέρεται να είπε πως «έγειρε» πάνω στην Καρολάιν και πίεσε με το χέρι του το κεφάλι της στο μαξιλάρι. Όταν κλήθηκε να απαντήσει ποια ήταν η αντίδραση της 20χρονης εκείνος φέρεται να απάντησε πως εκείνη παρέμεινε ακίνητη. Παράλληλα, εμφανίζεται να παραδέχτηκε πως δεν προσπάθησε να βοηθήσει την γυναίκα του όταν διαπίστωσε ότι δεν είχε πια αναπνοή. 

Για λίγα λεπτά ήταν «σαν χαμένος» φέρεται να είπε, συμπληρώνοντας πως αμέσως μετά η πρώτη σκέψη του ήταν να σκοτώσει το σκύλο. Ήταν η στιγμή που με ψυχραιμία άρχισε να σκηνοθετεί την υποτιθέμενη εισβολή των αδίστακτων ληστών. Μόνο του έγνοια ήταν, όπως είπε, να μην χάσει η κόρη του και τον πατέρα της. 

Παρότι ο 33χρονος πιλότος  ισχυρίστηκε στον ανακριτή πως του αξίζει η τιμωρία, εν τούτοις δεν παρέλειψε να ζητήσει να μην προφυλακιστεί, θεωρώντας πως δεν πληρείται, στην περίπτωσή του, το «γράμμα» του νόμου και οι τυπικές προϋποθέσεις για να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση. 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 18:36

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!