Λαρισαίος δικηγόρος ήταν παρών στη σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη – Τι λέει στο onlarissa.gr

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη, στην Αθήνα, στο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ιερέας που δικαζόταν για αδίκημα περί ναρκωτικών και επρόκειτο να καθαιρεθεί έριξε καυστικό υγρό, μάλλον βιτριόλι, σε επτά μητροπολίτες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό ήταν ο πρώην Μητροπολίτης Λαρίσης και νυν Γουμενίσσης, Δημήτριος ο οποίος προήδρευε του δικαστηρίου και οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας, Νικόδημος, Αρτας, Καλλίνικος, Δρυϊνουπόλεως, Ανδρέας, Ζακύνθου, Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς, Κύριλλος, και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Δύο εξ αυτών φέρουν πιο σοβαρά τραύματα, ωστόσο δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο. Από την επίθεση, επλήγησαν και δύο δικηγόροι των συνοδικών δικαστηρίων.

Οι τέσσερις από τους μητροπολίτες θα παραμείνουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και τρεις μεταφέρονται στο ΚΑΤ ή στην οφθαλμολογική κλινική του «Γ. Γεννηματά» με εγκαύματα στο πρόσωπο.

Στο «Λαϊκό» βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ

Εντός του χώρου του συνοδικού δικαστηρίου και αυτόπτης μάρτυρας του πρωτοφανούς περιστατικού ήταν ο Λαρισαίος δικηγόρος Θωμάς Παπαλιάγκας. Ο κ. Παπαλιάγκας βρίσκονταν εκεί για άλλη υπόθεση, εκπροσωπώντας ηγούμενο Μονής από την περιοχή της Καρδίτσας.

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο κ. Παπαλιάγκας περιέγραψε τον δράστη ως έναν άντρα νεαρό σε ηλικία, με ωχρό χρώμα στο πρόσωπο και «σφιγμένο το ένα μπράτσο» όπου όπως αποδείχθηκε έκρυβε το βιτριόλι.

«Είχε κάνει μία αίτηση εξαίρεσης στον Μητροπολίτη Κασσανδρείας και πλησιάζοντας την έδρα τους πήρε με τη σειρά. Έτσι όπως καθόντουσαν, τον γραμματέα, τους Μητροπολίτες ακόμη και τους δικηγόρους» συμπληρώνει ο Λαρισαίος δικηγόρος. «Ακολούθησαν στιγμές αλλοφροσύνης, ένας φρουρός άκουσε τις φωνές και μπήκε μέσα για να σταματήσει το δράστη, οι μητροπολίτες που δέχθηκαν την επίθεση βγήκαν έξω τρέχοντας και αλαλάζοντας. Ήταν δραματική η εικόνα να τους βλέπουμε να τρέχουν έξω με τρύπια κυριολεκτικά ράσα και ρούχα!» σημείωσε ο Λαρισαίος δικηγόρος στο onlarissa.gr

Αποκάλυψε τέλος πως τον τραυματισμένο Μητροπολίτη Άρτης μετέφερε στο νοσοκομείο ένας από τους μάρτυρες της δικής του υπόθεσης.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!