ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζ. Μακρή σε Α. Γεωργιάδη: «Καταλυτική η συμβολή του ΕΣΠΑ στην μεταρρύθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας»

μακρ

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή είχε συνάντηση συνεργασίας, την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

KEN 728X100

Πρωταρχικό θέμα της συζήτησής τους ήταν οι πρωτοβουλίες, οι δράσεις και οι επενδύσεις, που αναλαμβάνονται, μέσω ΕΣΠΑ της παρούσας χρονικής περιόδου (2014-2021), για την αναβάθμιση του δημοσίου σχολείου και  αφορούν: α) στον εξοπλισμό των σχολείων γενικής και ειδικής αγωγής, β) στην παραγωγή προσβάσιμου εκπαιδευτικού υλικού συμβατού με τα νέα προγράμματα σπουδών, γ) στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε ψηφιακές μεθόδους διδασκαλίας και δ) στην ανάπτυξη εργαστηρίων δεξιοτήτων. Επίσης, εκτενής αναφορά έγινε και στις δράσεις συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, που περιλαμβάνει όχι μόνο ζητήματα που αφορούν στην δίχρονη προσχολική αλλά και στην μεγαλύτερη προσβασιμότητα και ένταξη μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες προάγοντας την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους σε μία ποιοτική εκπαίδευση.

Η κ. Μακρή τόνισε, ιδιαίτερα, στον κ. Γεωργιάδη, την συμβολή των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε. στις μεταρρυθμιστικές τομές της εκπαίδευσης, που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στον μετασχηματισμό αυτής καθώς επιφέρουν αλλαγές σε συνδυασμό αλλά και με την συνέργεια των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο κ. Γεωργιάδης, αφού άκουσε με ενδιαφέρον την κ. Μακρή, δήλωσε ικανοποιημένος για την εξαιρετική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών ενισχύσεων της Ε.Ε. από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  τονίζοντας ότι το ίδιο εξαιρετική θα είναι και η διαχείριση των πόρων της επόμενης προγραμματικής περιόδου καθώς, την παρούσα χρονική στιγμή, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.

Ακόμη, η κ. Μακρή έθεσε στον κ. Γεωργιάδη αναπτυξιακά θέματα, που αφορούν στον Ν. Μαγνησίας. Άλλωστε, η πολιτική συνοχής αποτελεί σήμερα το κύριο εργαλείο για τη διαρθρωτική προσαρμογή των ευρωπαϊκών περιφερειών και τον περιορισμό των περιφερειακών ανισοτήτων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διαβεβαίωσε την κ. Μακρή για την διασφάλιση των πόρων του ΕΣΠΑ αλλά και για την  ενδελεχή εξέταση των αιτημάτων του Ν. Μαγνησίας για την αναπτυξιακή του εξέλιξη, ενώ η  κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την εποικοδομητική συνάντησή τους, τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εντείνει, συνεχώς, τις προσπάθειές της για την επιτυχή έκβαση της υλοποίησης των εκπαιδευτικών διαδικασιών και μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!