Ο γιατρός που χειρούργησε την κόρη του ιερέα είχε καταδικαστεί για τον θάνατο 41 ετών γυναίκας!

3075329
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σημαντική αποκάλυψη, που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα, κάνει το ThessToday.gr. O γιατρός που χειρούργησε τη 14χρονη κόρη του ιερέα έχει καταδικαστεί αμετάκλητα το 2012 σε φυλάκιση 3 χρόνων με αναστολή για τον θάνατο μίας 41 ετών μητέρας από τη Θεσσαλονίκη. Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι, παρά την καταδίκη, ο ίδιος γιατρός συνέχισε να χειρουργεί κανονικά και το 2017 κατηγορείται εκ νέου για τον θάνατο ενός 24χρονου νεαρού ενώ, πριν από λίγες ημέρες, ήταν αυτός που έκανε την επέμβαση για την τοποθέτηση δακτυλίου στο στομάχι του 14χρονου κοριτσιού από την Επανομή, το οποίο πέθανε λίγες ημέρες αργότερα.

Συγκλονίζουν οι καταιγιστικές αποκαλύψεις για τον γιατρό που φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο της 14χρονης κόρης του ιερέα από την Επανομή μετά την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ThessToday.gr, ο ίδιος γιατρός που κατηγορείται και για τον θάνατο το 2017 ενός 24χρονου νεαρού από την Κεραμωτή -η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί το φθινόπωρο- έχει καταδικαστεί, μαζί με έναν ακόμα γιατρό, τον Ιούνιο του 2012, με αμετάκλητη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια μίας 41 χρόνων γυναίκας η οποία είχε υποβληθεί στην ίδια επέμβαση.

Σοκαρισμένη η μητέρα της άτυχης γυναίκας δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που βαρύνεται με καταδικαστική απόφαση για τον θάνατο της κόρης της είναι ο ίδιος γιατρός ο οποίος χειρούργησε και τα άλλα δύο παιδιά. «Σκεφτόμουν και συμπονούσα τον ιερέα από την πρώτη στιγμή που τον είδα να μιλάει για την κόρη του. Πόσο μάλλον τώρα που συνειδητοποίησα ότι μιλάμε για τον ίδιο γιατρό. Παρακαλώ να μεταφέρετε στον πατέρα ότι οφείλει να οπλιστεί με θάρρος, δύναμη και κουράγιο και να παλέψει ώστε να δικαιωθεί δικαστικά η μνήμη του παιδιού του. Εγώ στο δικαστήριο ένιωσα ότι ξαναέγινε 10 φορές η κηδεία της κόρης μου, αλλά στο τέλος του πολύχρονου δικαστικού αγώνα αισθάνθηκα ότι επιτέλους αναπαύτηκε η ψυχή της» λέει στο ThessToday.gr η μητέρα της γυναίκας η οποία, για ευνόητους λόγους, ζήτησε να μην αποκαλύψουμε την ταυτότητά της.

Η άτυχη 41 ετών γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη είχε αποφασίσει να προχωρήσει στη χειρουργική επέμβαση για να απαλλαγεί από τα περιττά κιλά καθώς ο γιατρός την είχε διαβεβαιώσει ότι επρόκειτο για ένα απλό χειρουργείο και 4 μέρες μετά θα μπορούσε να επιστρέψει στην εργασία της. Έτσι τον Απρίλιο του 2005 υποβλήθηκε σε γνωστό ιατρικό κέντρο της Θεσσαλονίκης σε λαπαροσκοπική τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου και κοιλιοπλαστική.

Ωστόσο, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί όφειλαν να παρακολουθούν τη μετεγχειρητική της κατάσταση, δεν έδειξαν τη δέουσα προσοχή, αμέλησαν και δεν αντιμετώπισαν έγκαιρα τα σοβαρά συμπτώματα που παρουσίασε, με αποτέλεσμα, λίγες ημέρες αργότερα, η ασθενής να υποστεί μαζική πνευμονική εμβολή και να πεθάνει.

Οι συγγενείς της γυναίκας, παρά το αρχικό σοκ της απώλειας, βρήκαν τη δύναμη να προχωρήσουν στη δικαστική προσφυγή, καθώς δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι έχασαν τόσο άδικα τον άνθρωπό τους. Ένας από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής ήταν ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς.

«Είχα την τιμή να παραστώ ως συνήγορος Πολιτικής Αγωγής μαζί με άλλους συναδέλφους στη συγκεκριμένη υπόθεση. Πίστεψα ότι η καταδίκη αυτή θα είχε καταστήσει προσεκτικότερο τον γιατρό αυτόν στην άσκηση του λειτουργήματός του, αλλά δυστυχώς απεδείχθη ότι έσφαλα» υπογραμμίζει στο ThessToday.gr ο κ. Διαλυνάς.

«Το ερώτημα τώρα το οποίο προκύπτει είναι σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για την υπόθεση εκείνη με δεδομένο ότι υπήρξε μία αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση και σε ποιες ενέργειες θα προβεί στις μεταγενέστερες περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί. Φαίνεται ότι η καταδίκη εκείνη από μόνη της δεν μπόρεσε να συνετίσει και να συντελέσει στην αποτροπή του θανάτου δύο νέων ανθρώπων. Αυτό με λυπεί, το έχω ξανασυναντήσει, αλλά έχω καθαρή τη συνείδησή μου» καταλήγει ο ποινικολόγος.

Πηγή: thestoday.gr

KEN 2

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!