Βολιώτικο γιαούρτι με ιστορία 63 ετών – Στα χέρια Καρακάνα η «Νέα Δημητριάς»

giaourti
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Όταν μιλάς για παραδοσιακό γιαούρτι στον Βόλο, αυτόματα το μυαλό σου πάει στη Νέα Δημητριάδα. Το 1958 ιδρύθηκε εκεί από τους αδερφούς Μάρτου, ένα τοπικό εργαστήριο με την επωνυμία της συνοικίας, και αντικείμενο την παραγωγή γιαουρτιών και γαλακτοκομικών προϊόντων. Γρήγορα έγινε ιδιαίτερα αγαπητό, λόγω της ποιότητας των πρώτων υλών, και της γεμάτης γεύσης.

KENT728X100 1

Με τα χρόνια, η επιχείρηση μεγάλωσε και μετακόμισε στην οδό Μετσόβου, όπου και λειτουργεί μέχρι σήμερα ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια περιήλθε στην ιδιοκτησία του Νίκου Σκοπελίτη, ο οποίος την εξέλιξε και εμπλούτισε τον κατάλογο των προϊόντων με γλυκίσματα και κεφίρ.

Εδώ και λίγους μήνες η “Νέα Δημητριάς” πέρασε στα χέρια του γνωστού Βολιώτη επιχειρηματία Παναγιώτη Καρακάνα. Η επιχείρηση πια εκσυγχρονίζεται και όλα τα προϊόντα βρίσκονται στα ράφια των σημείων πώλησης σε Μαγνησία και Σποράδες, στα super market Θανόπουλος στην Αττική, ενώ η βιολογική σειρά στην αλυσίδα “Βιολογικό χωριό”.

Με την κίνηση εξαγοράς το Τυροκομείο ΚΑΡΑΚΑΝΑ μετατρέπεται σε όμιλο με δύο παραγωγικές μονάδες σε Βόλο και Στεφανοβίκειο.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!