Έπιπλο Αϊβαζογλου: Πως να τοποθετήσετε σωστά τον γωνιακό σας καναπέ

received 1554678981361240

Ο καναπές είναι το έπιπλο εκείνο του σαλονιού, το οποίο δεν είναι ένα κοινό κάθισμα, αλλά προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση για εσάς, την οικογένεια και τους φίλους σας.

KEN 728X100

Στις περισσότερες των περιπτώσεων μάλιστα, οι άνθρωποι επενδύουν μεγάλα και ικανοποιητικά ποσά για την αγορά του, προκειμένου να αποκτήσουν το κατάλληλο για αυτούς design και σχέδιο, που δεν θα χάνει καθόλου σε στιλ.

Ένα από τα είδη καναπέδων που εξακολουθούν να κερδίζουν στις προτιμήσεις των καταναλωτών αλλά και στις διακοσμητικές τάσεις είναι ο γωνιακός.

Χάρη στο μεγάλο του μέγεθος είναι ιδανικός για να καλύψει τις ανάγκες σας όταν θέλετε να απλωθείτε σε αυτόν για να ξεκουραστείτε ή να φιλοξενήσετε πολλούς φίλους σας. Ετσι υπερέχει το διθέσιου ή τριθέσιου καναπέ.

Φινετσάτος, πρακτικός αποτελεί ακόμα πιο πρακτικό κομμάτι, όταν οι ανακλήσεις στην πλάτη του δίνουν τη δυνατότητα να μετατραπεί και σε κρεβάτι.

Παρότι ιδιαίτερος από μόνος του, ο γωνιακός καναπές μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα έπιπλα όπως πολυθρόνες, πουφ, σκαμπό, αρκεί να μην φορτώσετε υπερβολικά το χώρο και γίνει αποπνικτικός.

Επίσης, το σχέδιο του τον καθιστά βολικό για εκείνα τα σαλόνια που είναι ενιαία με την κουζίνα και μπορεί να λειτουργήσει ως διακριτικό και «έξυπνο» διαχωριστικό.

Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων σας δίνουν τις απαραίτητες συμβουλές για να αγοράσετε αυτόν που σας ταιριάζει και να τον τοποθετήσετε σωστά στο χώρο.

Προτού αποφασίσετε σε ποιο σημείο του σαλονιού θα τοποθετήσετε το γωνιακό σας καναπέ, διαχωρίστε τον καναπέ γωνία από τα υπόλοιπα είδη, καθώς το μήκος αυτού του μοντέλου φτάνει ως τα τρία μέτρα και σε κάθε του πλευρά υπάρχει η λεγόμενη «πλάτη».
Ανάλογα με τις διαστάσεις του χώρου, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τη χωρητικότητα του, ώστε καθένας να μπορεί να τον απολαμβάνει άνετα.

Μετρήστε τις διαστάσεις του χώρου σας, ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος του γωνιακού καναπέ.
Ως πολύ «ισχυρό» στοιχείο του χώρου χάρη στον επιβλητικό του όγκο, μπορεί να δώσει μια συνοχή σε αυτόν. Μπορείτε να τον τοποθετήσετε έτσι ώστε να ακουμπάνε και οι δύο πλευρές του σε τοίχους του σπιτιού ή μόνο σε ένα, με τη μια πλευρά του να παραμένει ελεύθερη.
Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτηση του καναπέ – γωνία πρέπει να ακολουθεί και τη διαρρύθμιση του χώρου. Αν για παράδειγμα το σαλόνι σας είναι μακρόστενο, η πιο μεγάλη πλευρά του πρέπει να συμφωνεί με αυτές τις διαστάσεις και να τις ακολουθεί, για να εξοικονομήσετε χώρο.
Αν ο χώρος σας είναι ενιαίος με αυτόν της κουζίνας, τοποθετήστε τον στο κέντρο του προκειμένου να διαχωρίσετε τα δυο μέρη. Συμπληρώστε το κενό στο πίσω μέρος του με ένα βοηθητικό μικρό έπιπλο ή με φυτά.
Σταθείτε στο χώρο και σκεφτείτε τι θα ήταν αυτό που θα θέλατε να κοιτάτε όταν κάθεστε στον καναπέ. Συνήθως, ο καναπές πρέπει να είναι στραμμένος προς το φως.

Η τηλεόραση είναι ένα στοιχείο που μπορεί να καθορίσει τη θέση του γωνιακού καναπέ, καθώς θα πρέπει να βρίσκεται απέναντι – και στη μέση περίπου – της μεγαλύτερης πλευράς του.
Οι διαστάσεις του ίδιου του καναπέ τον κάνουν να καταλαμβάνει αρκετό από το χώρο στο σαλόνι σας. Για το λόγο αυτό, φροντίστε ώστε τόσο το μέγεθος του όσο και η θέση του δεν θα εμποδίζουν την κυκλοφορία σας μέσα στο σπίτι σε καθημερινή βάση, κλείνοντας τους διαδρόμους.

Επισκεφτείτε το Έπιπλο Αϊβαζόγλου για να μας γνωρίσετε και να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό περιβάλλον για το σαλόνι σας και όχι μόνο!

Έπιπλο Αϊβαζόγλου
Εθνικών Αγώνων 33, Ν. Ιωνία Βολου, 2421066823 – 6937281768
2η Έκθεση παιδικού επίπλου: 2ας Νοεμβρίου 48 – Παγασών, 2421068696
Site: www.epiploaivazoglou.gr
Email: [email protected]

error: Content is protected !!