Barber O’clock: Tips που πρέπει να αποκομίσουμε από την επίσκεψη μας στο κομμωτήριο

BARBER O 'CLOCK

Πολύτιμες συμβουλές από τον γνωστό Βολιώτη κομμωτή Thodori Eudemon για να φεύγεις από το κομμωτήριο πλήρως ευχαριστημένος.

KEN 728X100

Όση τυφλή εμπιστοσύνη κι αν έχεις στον κομμωτή σου, πάντα κάτι μπορεί να πάει στραβά και να καταλήξεις στο σπίτι με ένα κούρεμα που αν και δεν σου αρέσει καθόλου, δεν ξέρεις γιατί τελικά του είπες «Οk, κάντο». Μήπως γιατί σε πίεζε ο χρόνος για να πας στη δουλειά; Ίσως, γιατί βαριόσουν να του εξηγήσεις τι κούρεμα θέλεις να κάνεις; Ή μήπως επειδή πολύ απλά δεν καταλάβαινες λέξη από το τι σου πρότεινε να κάνει στα μαλλιά σου;

Όποια κι αν είναι η σωστή απάντηση, το θέμα είναι ότι πρέπει να αλλάξεις τρόπο σκέψης, αν θέλεις να αναβαθμίσεις την εικόνα σου και να αποκτήσεις ένα κούρεμα που να ταιριάζει ιδανικά στο σχήμα του προσώπου σου.

Άλλωστε, ο κουρέας σου σού προσφέρει εκείνη την ώρα τις υπηρεσίες του, για τις οποίες ναι μεν εκείνος είναι ο ειδικός, αλλά εσύ είσαι αυτός που κινεί τα νήματα και τον καθοδηγεί σύμφωνα με τα θέλω σου.

Αναρωτιέσαι λοιπόν πώς θα καταφέρεις να γίνεις αυτός ο τύπος που μόλις σου περιγράψαμε, ώστε να αποκομίζεις τα μέγιστα κάθε φορά που κλείνεις ραντεβού στο κομμωτήριο; Ο αναλυτικός οδηγός που ακολουθεί με συμβουλές από το καλύτερο… «ψαλίδι» του Βόλου, θα σε βοηθήσει να κινηθείς έξυπνα και να κάνεις παιχνίδι με τις τρίχες σου.

Πριν το κούρεμα
Απέφυγε να κλείσεις ραντεβού σε ώρες αιχμής, που γνωρίζεις πολύ καλά ότι λόγω φόρτου εργασίας, ο κουρέας σου μπορεί να μην σου δώσει την απαιτούμενη προσοχή.

Καλό θα ήταν να φτάσεις στο κουρείο πέντε με δέκα λεπτά νωρίτερα από το ραντεβού σου, προκειμένου να προλάβεις να συζητήσεις με τον κουρέα σου, αλλά και γιατί όχι, να εμπνευστείς από τα κεφάλια άλλων πελατών.

Μην λουστείς πριν πας για κούρεμα. Άσε τα μαλλιά σου φυσικά, χωρίς προϊόντα περιποίησης να τα βαραίνουν, ώστε να έχει ο κουρέας σου μία κανονική εικόνα των μαλλιών σου.

Κατά τη διάρκεια του κουρέματος
Αν γνωρίζεις εκ των προτέρων τι κούρεμα θέλεις να σου κάνει, βγάλ’το φωτογραφία και δείξ’του το.
Αν πάλι δεν ξέρεις τι θέλεις, καλό θα ήταν να είσαι ανοιχτός σε προτάσεις και να δείξεις στον κομμωτή σου ότι τον εμπιστεύεσαι. Κανείς δεν θα σε κατακρίνει επειδή είσαι αναποφάσιστος. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Μην αποσπάς τη δική σου, αλλά και τη δική του προσοχή μιλώντας συνέχεια στο κινητό, όσο σε κουρεύει. Πρώτον, είναι αγένεια. Δεύτερον, δυσκολεύεις το έργο του, κουνώντας το κεφάλι και το σώμα σου.

Ενώ σουλουπώνει τα μαλλιά σου, έχε το νου σου στις κινήσεις του. Τι κάνει, πώς το κάνει, γιατί το κάνει και μην διστάσεις να τον ρωτήσεις ό,τι δεν καταλαβαίνεις. Με λίγα λόγια, πάρε μαθήματα σωστής περιποίησης από εκείνον που ξέρει καλύτερα.

Μην αμελήσεις να του πεις να περιποιηθεί το μούσι σου, αν έχεις φυσικά. Επειδή θα στο προτείνει, μην του αρνηθείς γιατί πιστεύεις ότι θα το κάνεις καλύτερα μόνος σου.

Μετά το κούρεμα
Ρώτησέ τον ελεύθερα ό,τι θέλεις σχετικά με το πώς πρέπει να φτιάχνεις και να περιποιείσαι από εδώ και στο εξής τα μαλλιά σου.

Να είσαι ειλικρινής με τις grooming συνήθειές σου. Αν χρησιμοποιείς πιστολάκι, μην ντραπείς να του το πεις. Ούτε ο πρώτος είσαι, ούτε ο τελευταίος.

Α και ψιτ, μην ξεχάσεις το φιλοδώρημα. Οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους…

Επισκέψου το κομμωτήριο Barber O’clock και εμπιστεύσου τα έμπειρα χέρια του κορυφαίου Βολιώτη κομμωτή.

Barber O’clock: Γαλλίας 4.

error: Content is protected !!