ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το θεσσαλικό Ρουκ Ζουκ που έγραψε τηλεοπτική ιστορία στα 90s [βίντεο]

Στιγμιότυπο 2021 07 04 6.01.47 μμ
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τριανταδύο χρόνια συμπληρώνει φέτος η ιδιωτική περιφερειακή τηλεόραση στη Θεσσαλία. Ένας από τους πρώτους εμπνευστές και δημιουργούς της, ο Άγγελος Αντωνίου έγραψε τη δική του ιστορία ως πρόεδρος της TRT, του καναλιού που πολύ αργότερα πούλησε στον επιχειρηματία Γ. Καραγιώργη.

KENT 2

Μία από τις πρώτες εκπομπές που βγήκαν στον τηλεοπτικό αέρα ήταν το τηλεπαιχνίδι ΠΥΞ ΛΑΞ, το οποίο άφησε εποχή. Ήταν η διαφορετική εκδοχή του γνωστού στη Γερμανία ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ, το οποίο λίγα χρόνια μετά είδαμε στο MEGA με τη Μαίρη Μηλιαρέση και σήμερα στον ΑΝΤ1 με τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Σύμφωνα με όσα θυμάται ο παρουσιαστής του Νίκος Βαραλής: «Ήταν το 1990 που ο Άγγελος Αντωνίου ανοίγει στην Θεσσαλία την Θεσσαλική Ραδιοφωνία Τηλεόραση. Όταν άνοιξε το TRT επεξεργαστήκαμε μια σειρά σεναρίων και σειρών που θα μπορούσαν να γίνουν με το κουκλοθέατρο και πήγαμε να τις παρουσιάσουμε στον Άγγελο. Μας δέχτηκε και μας άκουσε με ευγένεια. Δεν είπε τίποτα.Την άλλη μέρα μου τηλεφωνεί και με καλεί να πάω από την τηλεόραση. Πήγα και προσπαθούσα να μαντέψω πια από τις προτάσεις είχε διαλέξει. Όταν κάθισα απέναντι του μου λέει «θα κάνεις το ΡΟΥΚ- ΖΟΥΚ». «Τι είναι αυτό;» τον ρώτησα. Ήταν το γνωστό παιγνίδι που ο Άγγελος είχε δει στην Γερμανία. Ήταν όντως μια σύλληψη μοναδική. Το παιγνίδι απευθύνονταν σε τμήματα σχολείων της περιοχής.

Είχε τους ημιτελικούς και τους τελικούς και τελικά το μεγάλο βραβείο που ήταν τα έξοδα της πενθήμερης εκδρομής. Το κανάλι θα πλήρωνε τα έξοδα κίνησης όλου του τμήματος, όχι μόνο της ομάδας αλλά και την διαμονή.Το παιγνίδι άρχισε να μεταδίδεται αν δεν κάνω λάθος το 1992 ως ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ . Την ίδια εποχή το Μega αγοράζει τα δικαιώματα (θα αρχίσει να προβάλλεται το 1994) και κάνει ασφαλιστικά μέτρα να σταματήσει το παιγνίδι. Ο Άγγελος δεν σταματούσε αν έβαζε κάτι στο μυαλό του. «Θα το αλλάξουμε» μου λέει και το ονομάζει ΠΥΞ ΛΑΞ… .

Καταθέτει τα ποσοστά θεαματικότητας στις διαφημιστικές εταιρείες και εξασφαλίζει αποκλειστικό χορηγό την AIM. Πρώτη και τελευταία φορά υπήρξε αποκλειστικός χορηγός μια πολυεθνική σε μια εκπομπή επαρχιακού καναλιού.Η εκπομπή με τον τίτλο ΠΥΞ ΛΑΞ με εμένα παρουσιαστή νομίζω κύλησε μέχρι το 1995 ή 1996 μετά ανέλαβε η Νίκη Λατσού και έκλεισε.

Τα γυρίσματα γινόταν στο στούντιο στη Λάρισα κάθε Σάββατο και προβάλλονταν καθημερινά. Σε αυτό το παιγνίδι συνέβαλε όλο το προσωπικό της ΤRΤ της Λάρισας κυρίως. Η βιντεοσκόπηση γινόταν σαν να είχαμε ζωντανό και ποτέ δεν ξαναγυρίσαμε ούτε μια σκηνή.Εκ των υστέρων όταν ασχολήθηκα με την διαφήμιση έμαθα ότι το παιγνίδι αυτό ήταν πρώτο σε θεαματικότητα από όλα τα επαρχιακά κανάλια και ήταν ακόμη ψηλά και για πανελλήνια κανάλια. Ο Άγγελος δεν μου το είπε, ποτέ.. Λυπάμαι μόνο που καταστραφήκαν όλες οι κόπιες όχι από ανθρώπινη ματαιοδοξία, αλλά θα ήθελα να δω τριάντα χρόνια μετά τι έγιναν αυτά τα παιδιά; Τι δρόμους πήραν; Που κατέληξαν;»

error: Content is protected !!