Χωρίς Παζάρι και φέτος η Λάρισα σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννη

pazari
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Για μια ακόμη χρονιά ο κορωνοϊός «πληγώνει» το Παζάρι της Λάρισας, καθώς λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν με την πανδημία η διοργάνωση του Παζαριού της Λάρισας δεν θα γίνει ούτε φέτος.

Η πληροφορία προέκυψε από τις δηλώσεις που έκανε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας και ειδικότερα στη δημοσιογράφο Δέσποινα Θεοδώρου.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν ματαιώνεται και το φετινό Παζάρι της Λάρισας, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος διασποράς του ιού.

Εξάλλου υπήρξε λίγο μετά υπήρξε και επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμο για την ματαίωση του Παζαριού η οποία αναφέρει τα εξής:

“Tην ματαίωση της φετινής διοργάνωσης του Παζαριού της Λάρισας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ανακοινώνει ο Δήμος Λαρισαίων.

Παρά την επιθυμία και τη βούληση της δημοτικής αρχής να διοργανωθεί φέτος το Παζάρι και τη δρομολόγηση των πρώτων σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών από την πλευρά των υπηρεσιών,  οι τελευταίες εξελίξεις με την άνοδο των κρουσμάτων και κυρίως οι εκτιμήσεις της Ελληνικής Πολιτείας και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για έναρξη του νέου κύματος της πανδημίας τις επόμενες  εβδομάδες, δεν επιτρέπουν ούτε φέτος τη διεξαγωγή του.

Όπως είναι γνωστό στον χώρο της Σκεπαστής Αγορας της Νεάπολης, κατά τη διάρκεια του παζαριού συγκεντρώνονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απ΄ όλη τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδας, ενώ είναι δεδομένο ότι δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν αποτελεσματικά μέτρα προστασίας.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, στέκεται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Λαρισαίους και στους επισκέπτες και θεωρεί πως πρώτιστο μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, παρά την απώλεια σημαντικών εσόδων που προστίθεται στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση  των οικονομικών των Δήμων. Η ματαίωση της φετινής διοργάνωσης αποσκοπεί στην προστασία όλων.

Παράλληλα, και με αυτή την αφορμή ο Δήμος Λαρισαίων απευθύνει και πάλι κάλεσμα για μαζικό εμβολιασμό των πολιτών, αφού αποδεικνύεται ότι αποτελεί το μοναδικό ισχυρό όπλο απέναντι στην πανδημία”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!