Ξεπερνούν τους 50 οι νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο

3083065


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021, 12:56

KEN 4

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μπανγκλαντές από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Πέμπτη, και εξακολουθεί να μαίνεται σε εργοστάσιο κοντά στην Ντάκα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να ανασύρουν πτώματα από το κτήριο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολλοί που πήδηξαν από ψηλούς ορόφους για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και οικογένειες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από αυτό εξακολουθούν να περιμένουν να μάθουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες, η πυρκαγιά ξέσπασε χθες γύρω στις 17:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος) στο εργοστάσιο της Hashem Food and Beverage, η οποία διατηρεί το κτήριο αυτό έξι ορόφων στο Ρουπγκάνι, μια βιομηχανική πόλη κοντά στην Ντάκα.

Το εργοστάσιο αυτό παρασκευάζει κυρίως ζαχαρωτά, νουντλς και χυμούς φρούτων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχει διασώσει 25 ανθρώπους που είχαν καταφύγει στην οροφή του κτηρίου, αλλά δεν ήταν ούτε αυτή σε θέση να διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

«Μόλις τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, θα ξεκινήσουμε επιχείρηση έρευνας για επιζώντες στο εσωτερικό του κτηρίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Ντεμπασίς Μπαρντχάν.

Ο Μοχάμαντ Σαΐφουλ, ένας εργαζόμενος που γλίτωσε από τη φωτιά, δήλωσε ότι μέσα στο εργοστάσιο βρίσκονταν δεκάδες εργαζόμενοι.

«Στον τρίτο όροφο, οι πόρτες πρόσβασης στο κλιμακοστάσιο ήταν κλειστές. Συνάδελφοι λένε ότι μέσα βρίσκονταν 48 άνθρωποι. Δεν ξέρω τι τους έχει συμβεί» είπε.

Ο Μάμουν, ένας άλλος εργαζόμενος, διηγήθηκε ότι μαζί με 13 άλλους έτρεξε στην οροφή του κτηρίου όταν ξέσπασε η φωτιά στο ισόγειο και γέμισε με πυκνό μαύρο καπνό όλο το κτήριο.

«Οι πυροσβέστες μας κατέβασαν με σκοινί» πρόσθεσε.

Οι φωτιές και η κατάρρευση κτηρίων είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, μια φτωχή χώρα της νότιας Ασίας, κυρίως στη σημαντική βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας της, λόγω της έλλειψης σεβασμού συχνά στα μέτρα και τις προδιαγραφές ασφαλείας.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!