ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση της ΛΑΣ Θεσσαλίας για τα αντιπλημμυρικά έργα του Αγνώντα Σκοπέλου

laiki 170321 221059 1

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, με επερώτηση της στο Περιφερειακό Συμβούλιο 8/7/2021, ανέδειξε το πρόβλημα της μη κατασκευής του αντιπλημμυρικού έργου στον Αγνώντα της Σκοπέλου, εδώ και μια 5ετία τώρα, που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους να επαναληφθούν τα καταστροφικά αποτελέσματα για τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, όπως στην μεγάλη πλημμύρα του 2015. Σε σχετική ανακοίνωση, η παράταξη αναφέρει:

KEN 728X100 2

Τότε από τύχη δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα, αλλά οι ζημιές που υπέστησαν ήταν τεράστιες και σε κάθε βροχόπτωση, όπως και πριν λίγες ημέρες, κάτοικοι, επαγγελματίες και παραθεριστές του Αγνώντα στη Σκόπελο ζουν με τον ίδιο φόβο, αφού η περιοχή παραμένει ανοχύρωτη από τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Ο περιφερειάρχης προκειμένου να δικαιολογήσει την μη χρηματοδότηση και κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου στον Αγνώντα εδώ και 5 χρόνια, έριξε την ευθύνη στον Δήμο Σκοπέλου, λέγοντας ότι στο φάκελο του έργου δεν είχε περιβαλλοντική άδεια.

Σημασία για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους παραθεριστές της περιοχής έχει το γεγονός, ότι 5 χρόνια τώρα κυβερνήσεις, περιφέρεια Θεσσαλίας και δημοτικές αρχές, δεν έκαναν κανένα βήμα για την κατασκευή του έργου, με αποτέλεσμα να παραμείνει μεγάλος ο κίνδυνος από τα πλημμυρικά φαινόμενα, για την ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες πολλών οικογενειών.

Ενώ βρίσκουν τρόπο να ξεμπλοκάρουν κάθε εμπόδιο για την προώθηση έργων βιτρίνας, είτε ενταγμένα στη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη», με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε και τις κυβερνητικές πολιτικές που σκοπό τους έχουν την διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την κάλυψη των αναγκών των πολλών.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για την ταχύτατη υπέρβαση κάθε προβλήματος και την υλοποίηση του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας του Αγνώντα χωρίς αναβολές και ψάξιμο.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!