Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι για τα λεωφορεία της Λειψίας

3084894


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021, 11:54

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες αναφορικά με τα πενήντα λεωφορεία που προμηθεύτηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία προς ενίσχυση του στόλου και του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ.

Τη μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, συνυπογράφουν οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαρία Αρβανιτίδου, Γλυκερία Καλφακάκου, Μαρία Πασχαλίδου, Ελένη Χρυσίδου και Ανδρέας Κουράκης. Ζητούν να διερευνηθούν μεταξύ άλλων τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της δωροληψίας-δωροδοκίας υπαλλήλου, της πρόληψης μολυσματικών ασθενειών, της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της εμπορίας επιρροής – νόμος περί μεσαζόντων.

Σε δηλώσεις της έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του κεντρικού Δήμου «Θεσσαλονίκη Μαζί», χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα λεωφορεία «σαπάκια», στηλιτεύοντας τη νομιμότητα ως προς τη διαδικασία προμήθειας, ενώ έκανε λόγο για «σοβαρές ευθύνες» και τόνισε ότι «υπάρχει πολιτικό ζήτημα». «Είναι ακατάλληλα για εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου, πολλώ δε μάλλον, εν μέσω κορωνοϊού, καθώς δεν διαθέτουν παράθυρα ούτε κλιματισμό, έχουν χαμηλή ιπποδύναμη και κάποια απ’ αυτά πήραν φωτιά» πρόσθεσε η ίδια, επισημαίνοντας ότι «η αντιπολίτευση είναι εδώ για να προασπιστεί το δημόσιο συμφέρον».

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021, 12:03

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!