ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας

opereta 8
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

H Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την ΕΡΤ και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, παρουσιάζουν την αξεπέραστη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός».

KEN 1


Σε μια Αθήνα στον απόηχο των Βαλκανικών Πολέμων και στη δίνη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, μια σειρά από διασκεδαστικές παρεξηγήσεις προκύπτουν όταν ο Πέτρος Χαρμίδης, στρατιώτης στο μέτωπο και σύζυγος της Κικής, αποφασίζει να υποδυθεί τον βαφτιστικό της Βιβίκας, τον οποίο, όμως, εκείνη δεν θυμάται οπτικά. Ο Χαρμίδης επισκέπτεται τη Βιβίκα στο σπίτι όπου μένει με τον σύζυγό της και στο οποίο φιλοξενεί, συμπτωματικά, τη φίλη της, Κική.

Ο Γιώργος Αραβίδης διευθύνει την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Το έργο παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή, κοντσερτάντε, μ’ ένα υπέροχο κουαρτέτο λυρικών τραγουδιστών, ερμηνεύοντας άριες και ντουέτα, μεταξύ των οποίων οι μεγάλες επιτυχίες «Στο στόμα», «Η καρδιά μου πονεί για σας» και το εμβληματικό πολεμικό εμβατήριο «Ψηλά στο μέτωπο».

«Ο βαφτιστικός»,100 και πλέον χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση,
αριθμεί εκατοντάδες παραστάσεις και αποτελεί τη δημοφιλέστερη ελληνική οπερέτα.

Ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης (1883-1950), από τους θεμελιωτές της ελληνικής οπερέτας,συνέθεσε τον «Βαφτιστικό» το 1918, υπογράφοντας και το έξυπνο, γεμάτο ανατροπές λιμπρέτο. Το δημοφιλές έργο, επηρεασμένο από τη βιεννέζικη οπερέτα, συνταιριάζει τη λεπτή ανώδυνη σάτιρα και τα επίκαιρα θέματα με μια μουσική κατ’εξοχήν ρομαντική, συχνά χρωματισμένη από ανατολίτικα μοτίβα, μεταφέροντας τη χαρούμενη και ερωτική ατμόσφαιρα της αθηναϊκής «Μπελ Επόκ». Βιεννέζικα βαλς, πόλκες, μαζούρκες και ταγκό στροβιλίζονται σε ήχο ελληνικό.

Τραγουδούν: Μίνα Πολυχρόνου, Αντώνης Κορωναίος, Μαρία Κατσούρα, Νίκος Καραγκιαούρης. Αφήγηση: Νικόλας Παπακωνσταντίνου. Ενορχήστρωση: Samy Elgazzar.

&

Επτά Ωδές από τον Ύμνο εις την Ελευθερία του Νικολάου Μάντζαρου.

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Αραβίδης.Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
Μουσική διεύθυνση:
Γιώργος Αραβίδης

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!