Οι Λαρισαίοι έριξαν πρόστιμα, οι Βολιώτες;

tsamis iatrikos syllogos magnisias 1024x584 1 455x250 1
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την επιβολή κυρώσεων σε ιατρό, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, αποφάσισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, στα πλαίσια πειθαρχικής δίωξης, για παρακίνηση των πολιτών να μην εμβολιαστούν. Να σημειωθεί οτι και ο αντίστοιχος σύλλογος της Μαγνησίας, ασχολήθηκε με δύο τέτοιες περιπτώσεις, αλλά ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης.

KENT 2

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ειδικότερα, σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας, σε ιατρό, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, επιβλήθηκε πρόστιμο ποσού τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) και συγκεκριμένα του άρθρου 17 παρ. 9 και 10, καθώς και του άρθρου 319 παρ. 1δ του Ν. 4512/2018, ήτοι για παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας με μη τεκμηριωμένες και επιστημονικά παραδεκτές απόψεις γύρω από την Covid-19 και τον εμβολιασμό, που κλόνισαν την πίστη των πολιτών προς το ιατρικό λειτούργημα.

Άλλωστε, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, σε προγενέστερο δελτίο τύπου του στις 18.05.2021, με τίτλο «Προτεραιότητά μας η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας», το οποίο αναδημοσιεύθηκε στις 16.07.2021, με αφορμή δημοσιεύματα, αναρτήσεις και σχόλια ιατρών στα Μ.Μ.Ε και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γύρω από την covid-19 και τον εμβολιασμό που βλάπτουν την Δημόσια Υγεία, υπενθύμιζε προς όλους τους ιατρούς ότι ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας με σαφήνεια ορίζει ότι:

«Η ενημέρωση του κοινού από τους γιατρούς σε θέματα της ειδικότητας ή του γνωστικού τους αντικειμένου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την Ιατρική Δεοντολογία. Η ενημέρωση πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε στοιχεία απόλυτα τεκμηριωμένα και διεθνώς παραδεδεγμένα. Η παρουσία του ιατρού πρέπει να περιορίζεται στα αναγκαία για την ενημέρωση πλαίσια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκρύπτεται σκοπός διαφήμισης», και

«Δεν επιτρέπεται η δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας….».

Επιπρόσθετα, υπενθύμιζε ότι, κατά την ιατρική νομοθεσία, αποτελεί μείζον πειθαρχικό παράπτωμα «η συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιατρική ηθική, επιστήμη και δεοντολογία ή που μπορεί να κλονίσει την πίστη της κοινωνίας προς το ιατρικό λειτούργημα».

Επισημαίνεται ότι η εμβολιαστική κάλυψη της Θεσσαλίας στις 07.06.2021 αλλά και αργότερα ήταν σχετικά χαμηλή.

Δυνάμει των ανωτέρω, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, εκ της θεσμικής του θέσης, ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, αγωνίζεται κατά προτεραιότητα για την προάσπισή της, και διαβεβαιώνει εμπράκτως πλέον τους συμπολίτες μας ότι δεν ανέχεται αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από ιατρούς, μέλη του Συλλόγου, τα οποία θα διώκονται πειθαρχικώς.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!