Παιδικοί σταθμοί: Ξεκίνησε σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων

paidikos statmos

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα (19/07/2021) η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς.

KEN 728X100

Οι αιτήσεις για τη φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, για το σχολικό έτος 2021-2022 θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 279 εκατομμύρια ευρώ και προέρχεται εξ΄ ολοκλήρου από εθνικούς πόρους.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr), με την χρήση των κωδικών του Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τα κριτήρια επιλογής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες/ οι (μισθωτές/ οι ή αυτοαπασχολούμενες/ οι) και οι άνεργες/ οι.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020) και η κατάσταση απασχόλησης.

Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία παιδιά/ άτομα με αναπηρία.

Οι ενδιαφερόμενες/ οι εφόσον επιλεγούν με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν voucher προκειμένου οι ίδιοι να επιλέξουν τον φορέα που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714).

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!