ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλαλούμ με τις δηλώσεις του επιστημονικού συμβούλου της κυβέρνησης για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

3088022
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 00:06

Σύγχυση επικράτησε στη Βρετανία, έπειτα από τις δηλώσεις του Σερ Πάτρικ Βάλανς, που είναι ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης Τζόνσον, σχετικά με τα εμβόλια για τον Covid-19 και τον αριθμό των νοσηλευομένων.

Συγκεκριμένα, ο Πάτρικ Βάλανς δήλωσε αρχικά πως το 60% τον ατόμων που εισάγονται σε νοσοκομεία με Covid-19 είναι άνθρωποι που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, με τον κόσμο που διάβασε την είδηση να εκφράζει ανησυχία. 

Λίγη ώρα αργότερα και μέσω Twitter, ο Βάλανς έσπευσε να αλλάξει το μήνυμά του και να διορθώσει όσα είπε, λέγοντας πως στην πραγματικότητα το 60% όσον νοσηλεύονται με Covid-19 είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Η σύγχυση του κόσμου είναι δικαιολογημένη, ειδικά όταν οι δηλώσεις έγιναν επισήμως σε συνέντευξη Τύπου, ενώ είναι απορίας άξιο πώς ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης υπέπεσε σε τέτοιο ολίσθημα, μιλώντας για τόσο σοβαρά ζητήματα. 

Στην ενημέρωση μαζί με τον Μπόρις Τζόνσον – ο οποίος εμφανίστηκε εξ αποστάσεως – ο Σερ Πάτρικ είπε ότι οι νοσηλείες θα μπορούσαν να αυξηθούν σε τουλάχιστον 1.000 την ημέρα. Πρόσθεσε: «Αλλά τα ποσοστά θα πρέπει να είναι χαμηλότερα από ό, τι στο παρελθόν λόγω των προστατευτικών επιδράσεων του εμβολιασμού».

Ο ίδιος είπε: «Τα εμβόλια δεν είναι 100% αποτελεσματικά. Είναι πολύ αποτελεσματικά, αλλά όχι 100%»


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 00:06

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!