Αυξάνονται αισθητά τα περιστατικά Covid στα ιταλικά θέρετρα

3088395
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 17:25

KEN

Αισθητή αύξηση των περιστατικών Covid στα ιταλικά θέρετρα, λόγω της παραλλαγής Δέλτα, καταγράφει ο Τύπος της χώρας. Στο μικρό νησί της Παντελερία, νότια της Σικελίας, τις τελευταίες δυο ημέρες προέκυψαν 26 νέα περιστατικά. Πρόκειται για μη εμβολιασμένους νέους, οι οποίοι είχαν επιλέξει το γνωστό αυτό θέρετρο για τις διακοπές τους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η «αλυσίδα μολύνσεων», ξεκίνησε από ένα πάρτι σε βίλα.

Στην πόλη Τζέλα, (ο αρχαίος Γέλωτας της Σικελίας) επιβλήθηκε «κόκκινη ζώνη», λόγω 46 περιστατικών μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες.

Στην παραθαλάσσια περιοχή Ριτσιόνε, στην Αδριατική, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η παραλλαγή Δέλτα μεταδίδεται με μεγάλη ταχύτητα. Δεκαπέντε νέοι, οι οποίοι επέστρεψαν κοντά στο Τορίνο, μετά τις διακοπές τους, προέκυψαν θετικοί στο τεστ ανίχνευσης του ιού και υπάρχει φόβος ότι θα υπάρξουν παρόμοιες περιπτώσεις και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τοποθεσία την οποία επιλέγουν, κάθε χρόνο, πολλοί Ρώσοι και Γερμανοί τουρίστες για τη θερινή τους ξεκούραση.

Νέα περιστατικά καταγράφονται και στο παραθαλάσσιο θέρετρο Όστια, είκοσι χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη, όπου είκοσι ένας νέοι μολύνθηκαν, με εστία που δημιουργήθηκε σε πολυσύχναστο καφε μπαρ της περιοχής

Τα περιστατικά αυξάνονται και στο ξακουστό νησί της Σαρδηνίας. Βάσει των κριτηρίων που ισχύουν μέχρι τώρα, η περιοχή θα μπορούσε σύντομα να μετατραπεί σε «κίτρινη περιοχή», με επιβολή περιορισμών.

Όπως τονίζουν, όμως, όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για να αποφύγει την επιβολή εκτεταμένων απαγορεύσεων, η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζεται να αλλάξει τα κύρια κριτήρια αξιολόγησης: αναμένεται να σταματήσει να δίνει κύριο βάρος στον αριθμό των καθημερινών περιστατικών και να υιοθετήσει, ως κύριο σημείο αναφοράς, τις εισαγωγές ασθενών με covid 19, σε ΜΕΘ και στο σύνολο των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 17:25

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!