ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Λαρισαίων Κοινόν για την δημοσκόπηση της GPO: Πότε ξυρίζουν τον γαμπρό;

larisaiwn koinon scaled
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Δήμου Λαρισαίων, Λαρισαίων Κοινόν με επικεφαλής τον Κώστα Βαϊούλη, σχετικά με την δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για την Περιφέρεια και τον Δήμο Λαρισαίων, αναφέρει τα εξής:

Από την δημοσκόπησης της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για την Περιφέρεια και τον Δήμο Λαρισαίων, που δημοσιεύθηκε στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας στις 18/7 και αναδημοσιεύτηκε από τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, μπορούν να εξαχθούν πολλαπλώς χρήσιμα συμπεράσματα, με την επισήμανση ότι ανακύπτουν και κρίσιμα ερωτήματα:
1) Τα εξαιρετικά ποσοστά αποδοχής του επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» Κώστα Βαϊούλη, αποδεικνύουν την ορθότητα της πολιτικής δουλειάς που γίνεται από τα στελέχη της παράταξης και δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί στην συνέχεια έως τις επόμενες εκλογές.

Με αναγωγή τα ποσοστά της «Λαρισαίων Κοινόν» έχουν τουλάχιστον διπλασιασθεί και αυτό επιβεβαιώνεται από τους πολίτες, με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές, που καθημερινά προσχωρούν στην παράταξη. Αποδεχόμενοι το πολιτικό πρόγραμμα δράσης της «Λαρισαίων Κοινόν», επιβραβεύουν την μέχρι τώρα παρουσία μας στην πολιτική ζωή του Δήμου Λαρισαίων, χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης και αναλαμβάνουν τομείς ευθύνης.

Η «Λαρισαίων Κοινόν» έχει χαράξει στρατηγική ανάδειξης αλλά και προτάσεων επίλυσης των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λαρισαίων και αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του Δημοτικού Συμβουλίου.
2) Στο μέσον της θητείας κάθε αιρετού: πρωθυπουργού, περιφερειάρχη, δημάρχου και εν μέσω της κρίσης της πανδημίας, οι πολίτες συσπειρώνονται γύρω από τις ηγεσίες τους. Το συλλογικό αίσθημα ανασφάλειας έχει δυστυχώς εμφιλοχωρήσει στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Ενστικτώδης και αναμενόμενη η αντίδραση των συμπολιτών μας αλλά έχει συγκεκριμένο ορίζοντα: το τέλος της πανδημίας, που περίπου θα συμπέσει με τις επόμενες εκλογές.
3) Πέρα από το ότι οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν τις τάσεις της συγκεκριμένης στιγμής και όχι της επόμενης, τα αποτελέσματα απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, όχι μόνο από το μέγεθος της μεροληψίας, αλλά και γιατί τα δείγματα δεν είναι δυνατόν να αντιπροσωπεύσουν όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού και με την αντίστοιχη αναλογία.
4) Η σιωπηρή μεγάλη πλειονότητα των σκληρά εργαζόμενων, των πολλαπλά πιεσμένων μέχρι καταπιεσμένων, αλλά και αυτών που αισθάνονται ότι ωθούνται έξω από τον αστικό και τον κοινωνικό περίγυρο, στους οποίους τα ερωτήματα δε φτάνουν ή τα αποστρέφονται ή σε μεγάλο ποσοστό δεν ξέρουν/δεν απαντούν, είναι εκείνη που θα καθορίσει και την τελική κατανομή.
5) Παρότι αυτά είναι γνωστά και ευρύτερα παραδεκτά προκαλεί μεγάλη έκπληξη η προεξόφληση των αποτελεσμάτων των επόμενων εκλογών, φαίνεται καθαρά η προσπάθεια ανάδειξης και παγίωσης συγκεκριμένης θέσης και η σταθερή εμμονή σε αυτή, παρά την ανεπάρκεια της στατιστικής έρευνας, θεωρώντας ότι μπορεί με τη συχνή επανάληψη να εγκατασταθεί στο μυαλό και να επιβληθεί. Το «παράδοξο» δεν είναι και δυσεξήγητο.
6)
Τα δύσκολα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή Καλογιάννη, όπως η πανδημία αλλά και ο σεισμός, αποδείχθηκαν τελικά «πλεονέκτημα» για τον νυν Δήμαρχο, λειτουργώντας ως βολικό άλλοθι για την ανεπάρκεια στην εκτέλεση έργων σε άλλους τομείς (π.χ. καθαριότητα, κυκλοφοριακό).
7)
Στην σχετικά μικρή φθορά του κ. Καλογιάννη αναμφίβολα βοήθησε και η επιρροή που ασκεί στον χώρο του Κέντρου, και της Κεντροαριστεράς. Η επιλογή στελεχών από το πρώην ΠΑΣΟΚ, τα προσωπικά πολιτικά χαρακτηριστικά και περισσότερο η κόπωση της κοινωνίας από τις επιλογές της Ν.Δ, έφεραν αυτό το καθαρά συγκυριακό αποτέλεσμα. Όμως, μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές μεσολαβούν οι βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα ξεκαθαρίσουν πολλά και κυρίως θα κρίνουν τις μελλοντικές συμμαχίες.
8)
Η αποτελεσματικότητα ή μη στην διαχείριση και επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες και οι εναλλαγές προσώπων στις αντιδημαρχίες θα δοκιμάσουν την ενότητα της ετερόκλητης συμμαχίας.
9) Ο αντίπαλος που θα εμφανισθεί απέναντι στον νυν Δήμαρχο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση πλειοψηφικού ρεύματος του συνδυασμού που θα ηγηθεί, συνδυασμός που ενδέχεται να είναι και αυτός πολυσυλλεκτικός.
10) Ο προεκλογικός αγώνας θα διεξαχθεί με όλα τα μέσα και θα είναι σκληρός και αμφίρροπος. Είναι σίγουρο ότι θα κυριαρχήσει η πόλωση αλλά και η αυστηρή κριτική στην Δημοτική αρχή Καλογιάννη – κάτι που ο νυν Δήμαρχος κ. Καλογιάννης δεν αντιμετώπισε στην πρώτη θητεία του. Όσες φορές κλήθηκε στην παρούσα θητεία να απαντήσει για φλέγοντα ζητήματα του Δήμου, όπως η οικονομική διαχείριση και η ανάγκη λήψης δανείου, προσπάθησε να αποφύγει να απαντήσει καταφεύγοντας σε υπεκφυγές,  και όταν τελικά αναγκάστηκε να το κάνει, πέταξε το προσωπείο του «αστού νοικοκύρη» και έβγαλε στην επιφάνεια το πραγματικό του πρόσωπο, με απαξιωτικές συμπεριφορές, προσωπική αλαζονεία, πολιτική αγένεια και βαθύτατη περιφρόνηση προς τις δημοκρατικές διαδικασίες. Με τέτοιες ανοίκειες συμπεριφορές αλλά κυρίως με την έλλειψη πραγματικού σχεδιασμού για την βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των δημοτών του Δήμου Λαρισαίων, εκτιμάται ότι στο υπόλοιπο της θητείας του ο κ.Καλογιάννης θα υποστεί σημαντική φθορά.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν και πρέπει να απαντηθούν από όλες τις δημοτικές παρατάξεις για να κριθούν ανάλογα από τους δημότες του Δήμου Λαρισαίων είναι:
1) Μετά το τέλος της πανδημίας με ποιους τρόπους θα μπορέσουμε να επανασυστήσουμε την οικολογία της Κοινότητας με όρους συλλογικούς και όχι μόνο ψυχρά ιατρικούς, όχι μόνο τυπικά διαχειριστικούς, όχι πλήρως κατακερματισμένους; Σε ποια βάση θα μπορέσουμε να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε κοινότητες στη βάση συνολικών αστικών πολιτικών ανάπτυξης για την οικονομία.
2) Το κεντρικό όμως ερώτημα στο τέλος της πανδημία θα είναι: Θα συνεχισθεί η εμμονικά ιδεοληπτική και άκρως αποτυχημένη τακτική έργων βιτρίνας στο κέντρο, «χάντρες για ιθαγενείς», ή θα παραχθεί επιτέλους πολιτική ανάπτυξης και αξιοποίησης του ανθρωπίνου δυναμικού του Δήμου μας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας; Όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν στο τέλος της περιόδου και οι δημότες θα κληθούν να απαντήσουν. Και πιθανώς τότε θα κυριαρχήσει:
«Φέρτε ξυράφια από τη Χιό, ξυράφια από την Πόλη
για να ξυρίσουν το γαμπρό, να τον ζηλεύουν όλοι».

Γιατί στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!