Το θολό ποτάμι του Μπαασίμ και ο Θωμάς Σίδερης στις Σταγιάτες

217546908 1542765249394437 4743840047480374870 n
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ- ταινία “Το θολό ποτάμι του Μπαασίμ” του δημιουργού- δημοσιογράφου Θωμά Σίδερη, στο χωριό Σταγιάτες του Πηλίου, σε μια διοργάνωση της Ανεξάρτητης Πηλιορείτικης Ομάδας Δράσης.Η ταινία, που έχει διακριθεί και βραβευθεί σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο, θα προβληθεί στις 9:10 μ.μ. και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

KENT 2

Πρόκειται για μια ιστορία που ξεκίνησε στη Συρία τον Αύγουστο του 2013 και συνεχίζεται ακόμη. Ο ποιητικός λόγος ενός πρόσφυγα που ενηλικιώθηκε στην περιπλάνηση. Το ανθρώπινο ποτάμι των προσφύγων και το ποτάμι-πέρασμα ως άξονας αναφοράς για τα περιπλανώμενα σώματα. Ανυπεράσπιστα σώματα στον χώρο, τυλιγμένα από συρματοπλέγματα, υπό την επιτήρηση αστυνομικών, στρατιωτικών φρουρών και θερμικών καμερών. Πρόσφυγες-νομάδες που έχουν βρεθεί σε απρόσμενες συνθήκες κατοίκησης.Συντελεστές: Σκηνοθεσία και σενάριο: Θωμάς Σίδερης, διεύθυνση φωτογραφίας: Νικολέτα Σίδερη, μοντάζ: Hasan Dalan, ήχος: Robert Palmer, μουσική: Θανάσης Αλατάς.

Ο Θωμάς Σίδερης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ανθρωπογεωγραφία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Κοινωνικής Γεωγραφίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, με έδρα τη Φλόριντα των ΗΠΑ. Εργάζεται στον τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ και είναι δημιουργός της εκπομπής “Αφύλαχτη Διάβαση”, μία σειρά ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ που μεταδίδονται από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.Βραβεύτηκε τον Μάιο του 2021 με το βραβείο Torch Award από το World Affairs Council of Harrisburg και έγινε ο πρώτος μη Αμερικανός πολίτης που τιμήθηκε με το βραβείο αυτό.Έχει δημιουργήσει τα εξής ντοκιμαντέρ:• LET ME BREATHE, HΠΑ, 2021 (σενάριο, έρευνα, σκηνοθεσία)• THE MUDDY RIVER OF BAASIM, ΗΠΑ, 2020 (σενάριο/σκηνοθεσία/έρευνα)• ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΛΑΡΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΙΟ, ΕΛΛΑΔΑ, 2020 (σενάριο, κατεύθυνση)• ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ, ΕΛΛΑΔΑ, 2019, παραγωγή ΕΡΤ (σενάριο/σκηνοθεσία/έρευνα)• THE NOOSE, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, 2018 (σενάριο/σκηνοθεσία)• THE NOOSE V.2, ΗΠΑ, 2019 (σενάριο/σκηνοθεσία)• ΣΚΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΕΛΛΑΔΑ, 2016, (σενάριο, έρευνα, αφήγηση)• ΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ, EΛΛΑΔΑ, 2018Κατά τη διάρκεια της προβολής και της συζήτησης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας έναντι του κορονοϊού.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!