Ο Μπάιντεν πρότεινε τη χήρα του πρώην γερουσιαστή Τ. Κένεντι ως τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ στην Αυστρία

3089368
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης, επικαλούμενα πληροφορίες από τον Λευκό Οίκο, αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ήδη προτείνει τη χήρα του πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ Τεντ Κένεντι, Βικτόρια Κένεντι, ως τη νέα πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βιέννη.

Η πρόταση αναμενόταν από την περασμένη εβδομάδα, όταν το γραφείο της Ομοσπονδιακής Προεδρίας στη Βιέννη είχε επιβεβαιώσει ότι η Αυστρία είχε δώσει τη συγκατάθεση που απαιτείται για τον διορισμό νέου πρέσβη, ενώ από εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου αναφερόταν τότε μόνο ότι «τίποτα δεν είναι τελικό όσο δεν ανακοινώνουμε τον διορισμό».

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς σε δηλώσεις του είχε τονίσει ότι «χαιρόμαστε για αυτόν τον διορισμό, ο οποίος αποτελεί τιμή για εμάς στην Αυστρία» και είχε αναφέρει πως από τη Βιέννη δόθηκε φυσικά η έγκριση, αλλά αναμένεται ακόμη η έγκριση από τη Γερουσία, «ώστε να μπορώ να πω επίσημα: χαιρόμαστε για τη συνεργασία».

Η 67χρονη Βικτόρια Κένεντι, με προγόνους Μαρωνίτες από τον Λίβανο, προέρχεται από τη νότια πολιτεία της Λουιζιάνας: ο πατέρας της, Έντμουντ Ρίτζι, ήταν δικαστής και τραπεζίτης που υποστήριξε τον Τζον Κένεντι ήδη στην αποτυχημένη προεδρική εκστρατεία του το 1956 και η μητέρα της, Ντόρις Αν Μπάστανι, είχε επίσης ενεργή δράση στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο Τεντ και η Βικτόρια Κένεντι παντρεύτηκαν το 1992, και αυτή, η δεύτερη σύζυγός του, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να επιτρέψει στον Τεντ Κένεντι να κατακτήσει την έδρα στις εκλογές της Γερουσίας του 1994.

Τρία χρόνια αργότερα, η Βικτόρια Κένεντι εγκατέλειψε το δικηγορικό επάγγελμα και άρχισε να ασχολείται περισσότερο με την πολιτική, όπου, για παράδειγμα, προσπάθησε να οργανώσει Καθολικούς υποστηρικτές του Δημοκρατικού προέδρου Ομπάμα.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, το 2009, η Βικτόρια Κένεντι συζητήθηκε ως πιθανή διάδοχός του, αλλά αρνήθηκε να αναλάβει την έδρα του συζύγου της μέχρι τις νέες εκλογές στη Γερουσία, την οποία τελικά κατέκτησε στις πρόωρες εκλογές του 2010 ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

Η Βικτόρια Κένεντι, η οποία έγινε επίσης γνωστή ως ακτιβίστρια για αυστηρότερους νόμους για τα όπλα, προοριζόταν για κυβερνητική θέση υπό τον τότε πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος την είχε προτείνει για τη θέση του Διοικητή των Ταχυδρομείων των ΗΠΑ (USPS) τον Φεβρουάριο του 2014, ωστόσο η υποψηφιότητά της δεν πέρασε από την εξαιρετικά πολωμένη αμερικανική Γερουσία.

KEN 1

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!