Έλεγχοι και συστάσεις για παράνομες κατασκηνώσεις στα παράλια του δήμου Αγιάς

agia elegxoi1 780x405
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ελέγχους και συστάσεις για την αντιμετώπιση της ελεύθερης κατασκήνωσης πραγματοποίησε μικτό συνεργείο του Δήμου Αγιάς και του Α.Τ. Αγιάς σε παραθαλάσσιες περιοχές από την παραλία της Πλατιάς Άμμου ως την Ακτή Ρακοποτάμου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν βεβαιώθηκαν  παραβάσεις και δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα για παράνομη εγκατάσταση σκηνών, τροχόσπιτων και αυτοκινούμενων τροχόσπιτων.

Στον επόμενο έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα ενημερώνουμε ότι δεν θα υπάρχει ανοχή́ όσον αφορά́ την ελεύθερη κατασκήνωση καθώς τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας επιβάλλεται να είναι αυξημένα για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Αγιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 10 του Ν 392/1976)απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση και η εγκατάσταση σκηνών και τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, δάση, παραλίες, κοινόχρηστους χώρους κτλ. και επιτρέπεται μόνο εντός κάμπινγκ.Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση τριών  (3) μηνών ή χρηματικό́ πρόστιμο τριακοσίων € (300)κατά́ άτομο  ή και με τις δυο ποινές .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!