ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανεμβολίαστοι 15 από τους 65 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Βόλου

ekab 2

“Ναι” στον εμβολιασμό αλλά “όχι” στην υποχρεωτικότητά του και -πολύ περισσότερο- στην απειλή της αναστολής εργασίας, λένε οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία. Όπως ανακοινώθηκε, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ εντάσσονται και αυτοί στις ομάδες υποχρεωτικού εμβολιασμού, με τις κυρώσεις που συνεπάγεται τυχόν άρνησή τους. Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας, Παναγιώτης Δαρειώτης, τόνισε πως στόχος πρέπει να είναι να πεισθούν όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν και όχι να εξαναγκαστούν και να τιμωρηθούν.

KEN 728X100 2

Αναφορικά με το προσωπικό του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία, επισήμανε ότι αριθμεί 65 άτομα, εκ των οποίων 50 έχουν εμβολιαστεί και 15 παραμένουν ανεμβολίαστοι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, καθώς οι 5 έχουν ήδη νοσήσει, οι 3 αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα και θέλουν να πειστούν πως ενδείκνυται ο εμβολιασμός για την περίπτωσή τους. Τέλος, υπάρχουν και 7 … εκ πεποιθήσεως αρνητές του εμβολιασμού.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ο κ. Δαρειώτης, αν οι εργαζόμενοι αυτοί εμμείνουν στην άρνησή τους κι αν ισχύσει η ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση για αναστολή εργασίας, θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία της υπηρεσίας, ακόμη κι αν οι θέσεις αυτές αναπληρωθούν με νέες προσλήψεις, με προσωπικό προερχόμενο από αποφοίτους ΙΕΚ -όπως ειπώθηκε- καθότι μέχρι οι άνθρωποι αυτοί να εκπαιδευθούν θα πρέπει -σε τρεις μήνες- να αντικατασταθούν.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

ertnews.gr

error: Content is protected !!