Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στην Αργολίδα

396 image
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Δύσκολη ήταν η ημέρα σήμερα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς οι δυνάμεις της κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν φωτιές σε διάσπαρτα σημεία της χώρας, κάποιες από αυτές με μεγάλες διαστάσεις και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ και η νύχτα δεν αναμένεται εύκολη, αφού παραμένει σε πλήρη εξέλιξη το μέτωπο στην Αργολίδα.

KEN

Η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι στο Αραχναίο Αργολίδας εξακολουθεί να μαίνεται, με αποτέλεσμα την ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εναέριες και επίγειες δυνάμεις, αλλά και την εντολή εκκένωσης οικισμού με μήνυμα από το 112 στους πολίτες.

Μάλιστα, αρκετές ώρες έπειτα από το ξέσπασμα, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις κατάσβεσης, καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει, σε δύσβατο σημείο πλέον, κάτι που κάτι την κατάσβεση δυσκολότερη. Από τις 20:45 περίπου έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα επειδή έπεσε το σκοτάδι. 

 

Οι φλόγες έχουν πλησιάσει σε οικισμούς, ακόμα και στα 200 μέτρα, και η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι δύσκολη, εξαιτίας και των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και που οδηγούν στη δημιουργία νέων μετώπων, τα οποία εξαπλώνουν την πυρκαγιά περαιτέρω.  Τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, ενδέχεται να χρειαστεί η συνδρομή των εναερίων μέσων για την κατάσβεση των διάσπαρτων εστιών της φωτιάς. 

Μάλιστα, δόθηκε προληπτικά εντολή να εκκενωθεί το χωριό Γκάτζια εξαιτίας της πυρκαγιάς που καίει σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Αραχναίου του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, ενώ στάλθηκε και μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους, το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γκάτζια Επιδαύρου, απομακρυνθείτε άμεσα προς Μετόχι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Όσον αφορά τις πυροσβεστικές δυνάμεις, έπειτα από την ενίσχυσή τους, πλέον μάχη με τις φλόγες δίνουν 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, ενώ πριν πέσει το σκοτάδι επιχειρούσαν και 2 αεροσκάφη (CL 215) και 4 ελικόπτερα ενώ υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

 

 

 

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!