ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κριτική των «Μαζί για τον Βόλο» στη ΔΕΥΑΜΒ για την απόφαση εξυπηρέτησης εμβολιασμένων

λογοκινησης1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση “Μαζί για τον Βόλο” αναφέρει:

KEN

«Ενώ δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό, η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε αυθαίρετα να ενημερώσει το κοινό πως από τη Δευτέρα 26/7/2021 η είσοδος των πολιτών στο κτίριό της θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης μαζί με την αστυνομική ταυτότητα, ώστε να γίνεται η ταυτοπροσωπία! 

Όσο κι αν ο εμβολιασμός είναι το ισχυρότερο διαθέσιμο όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι αδιανόητο και εν πολλοίς παράνομο μια δημοτική επιχείρηση μιας πόλης να αυθαιρετεί, απαγορεύοντας ουσιαστικά την είσοδο σε πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ δεν υπάρχει καμία σοβαρή πρόβλεψη για εναλλακτικούς τρόπους εξυπηρέτησης του κόσμου, ενώ δεν αποσαφηνίζεται ούτε βάσει ποιου νόμου ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση, ούτε ποιος θα είναι αρμόδιος να ελέγχει την εγκυρότητα των πιστοποιητικών. 

Ξεκαθαρίζουμε πως ως δημοτική κίνηση είμαστε ξεκάθαρα και χωρίς αναστολές υπέρ του εμβολιασμού. Άλλη λύση για μη μην ξαναζήσουμε τα χειρότερα δεν υπάρχει. 

Η ΔΕΥΑΜΒ δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση στις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ σε μια σειρά υπηρεσιών, όπως τα ΚΕΠ, δεν υπήρξαν τέτοια μέτρα. Οφείλει να διευκολύνει τους πολίτες με τηλεφωνικά ραντεβού και άλλους τρόπους, ειδικά εκείνους τους πολίτες που δεν έχουν δυνατότητα εξυπηρέτησης με ηλεκτρονικά μέσα.

Απαιτείται μια ενιαία αντιμετώπιση και πολιτική, καθώς και ενημέρωση από πλευράς Δήμου για εναλλακτικούς τρόπους εξυπηρέτησης και φυσικά υπέρ του εμβολιασμού.»

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!