Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Η δήλωση της για το ολοκαύτωμα της Αγχιάλου

ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ 2
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Η 30η Ιουλίου είναι μία φορτισμένη ημέρα για την ιστορία της Νέας Αγχιάλου, είναι μία ημέρα που ανασύρει από την συλλογική μνήμη των Αγχιαλιτών οδυνηρές αναμνήσεις, αφού είναι συνδεδεμένη με την καταστροφή της γενέτειρας των πρώτων κατοίκων αυτής της πόλης, της Αγχιάλου της Μαύρης Θάλασσας. Την 30η Ιουλίου του 1906 η Αγχίαλος του Εύξεινου Πόντου, πυρπολήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς, παραδομένη στο μίσος των Βουλγάρων εθνικιστών, ως αποτέλεσμα του σχεδίου προσάρτησης της Ανατολικής Ρωμυλίας από το Βουλγαρικό κράτος.

KEN

Η ιστορία της Αγχιάλου και των ανθρώπων της έχει καταγραφεί σε σημαντικό βαθμό από ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα της παλαιάς Αγχιάλου και στη συνέχεια από σύγχρονους Αγχιαλίτες που κατέγραψαν και την ιστορία της Νέας Αγχιάλου» αναφέρει με δήλωση της η πρώην Υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Τιμώντας την μνήμη των προσφύγων και ιδρυτών της πόλης, αποτίουμε με ευλάβεια φόρο τιμής σε όλους τους Αγχιαλίτες που αγωνίστηκαν αδιάκοπα, με πείσμα και με γενναιότητα και κατάφεραν να έχουν ψηλά την Αγχίαλο στην πορεία της ιστορίας.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!