Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τον θάνατο ηλικιωμένου στο Χόρτο και την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου

194453179 10158329548383261 2462732820690079697 n
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Παρέμβαση στην υπόθεση του τραγικού χαμού ενός 80χρονου, ο οποίος πέθανε περιμένοντας ασθενοφόρο από τον Βόλο στην παραλία του Χόρτου κάνει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος:

KEN

«Άλλη μια επιτελική ιστορία “επιτυχίας” που δυστυχώς κατέληξε σε μια ανθρώπινη τραγωδία..80χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία στην παραλία του Χόρτου. Έπρεπε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής με ασθενοφόρο. Δεν υπήρχε όμως οδηγός-διασώστης στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Έπρεπε να ξεκινήσει ασθενοφόρο από το Βόλο. Έφτασε μετά από μια ώρα. Μετέφερε τον ηλικιωμένο στο Νοσοκομείο όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του..

Απο το Σεπτέμβριο του 2020 είχα τονίσει με παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας ότι το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής έπρεπε να ενισχυθεί με 2 τουλάχιστον οδηγούς ασθενοφόρου προκειμένου να μπορούν να καλύπτονται αποτελεσματικά οι βάρδιες. Ποια ήταν η αντίδραση της Πολιτείας; Αντί να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας, καταργήθηκαν οργανικές θέσεις και ειδικότερα ανάμεσα σε άλλες και 1 θέση πληρώματος ασθενοφόρου! Ενώ ταυτόχρονα αποφάσισαν να δημιουργήσουν Περιφερειακό Ιατρείο στα Καλά Νερά αποδυναμώνοντας την Αργαλαστή! Παρεμπιπτόντως η σχετική παρέμβαση που πραγματοποίησα και γι αυτό το θέμα πριν λίγο καιρό παραμένει αναπάντητη. Η επάνδρωση των Κέντρων Υγείας με ειδικότητες πρώτης γραμμής και λοιπό προσωπικό ιδιαίτερα οδηγούς ασθενοφόρων συνιστά αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όχι μικροπολιτικό λαϊκισμό. Το ήδη υπάρχον προσωπικό κάνει πραγματική υπερπροσπάθεια να κάλυψει υγειονομικά μια εκτεταμένη και δύσβατη περιοχή και να ανταποκριθεί ταυτόχρονα στις νέες απαιτήσεις που γέννησε η πανδημία. Η Πολιτεία οφείλει αυτό να το αναγνωρίσει με πραγματική ενίσχυση και όχι με χειροκρότημα και επιζήμιους πειραματισμούς.»

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!