Λάρισα: Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σαραντάπορο και Ανατολή – Επτά τα «μέτωπα» στη Θεσσαλία

sarantaporo fotia
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Υπό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές στο Σαραντάπορο Ελασσόνας και στην Ανατολή Αγιάς, που ξέσπασαν το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Θεσσαλίας κλήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 5 Ιουλίου, να επέμβουν σε επτά διαφορετικές πύρινες εστίες, και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.

Στο Σαραντάπορο, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ενώ στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει κάψει μια έκταση περίπου 300 στρεμμάτων χαμηλής βλάστησης.

Στην Ανατολή Αγιάς, η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 5 το απόγευμα και οριοθετήθηκε με την επέμβαση 6 υδροφόρων οχημάτων κι ενός πεζοπόρου τμήματος. Επίσης στο σημείο παραμένουν δυνάμεις.

Δύο πύρινες εστίες ξέσπασαν, μεσημεριανές ώρες, και στον Αλμυρό Μαγνησίας -έχουν τεθεί σε πλήρη έλεγχο.

Περίπου αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο νομό Καρδίτσας, όπου νωρίς το απόγευμα ξέσπασαν πυρκαγιές στις περιοχές της Καρδιτσομαγούλας και Μαγουλίτσας.

Τέλος, υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί, εδώ και αρκετές ώρες, η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή του Ροπωτού του Δήμου Πύλης, στα Τρίκαλα.

Να σημειωθεί ότι και η Θεσσαλία βρίσκεται σε «κόκκινο» συναγερμό, ενώ λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στα κινητά Λαρισαίων και Θεσσαλών πολιτών, έφτασε μήνυμα από το 112 για εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς και αύριο, Παρασκευή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!