ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η φωτιά της Εύβοιας όπως φαίνεται από το Πήλιο – Νέα εικόνα που σοκάρει

231327549 10222879730234543 6573559708811516049 n
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Δραματικές ώρες για τους κατοίκους της Εύβοιας, καθώς το πύρινο μέτωπο συνεχίζει ακάθεκτο το καταστροφικό του έργο τόσο προς τα ανατολικά, όσο και κεντρικά. Η πύρινη λαίλαπα σαρώνει χιλιόμετρα από την Αγία Αννα και το Μαντούδι, μέχρι τη Σκεπαστή και τις Κεχριές.

KEN

Οι φλόγες είναι τόσο ισχυρές που φαίνονται ακόμα και από τα χωριά του Πηλίου, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα και έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, πεζοπόρα τμήματα, αλλά και χωματουργικά μηχανήματα προσπαθώντας να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια στα χωριά Σκεπαστή και Κεραμειά, στην ανατολική πλευρά των μετώπων της φωτιάς στη Βόρειο Εύβοια, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή ένα βήμα πριν να τα κυκλώσουν οι φλόγες.

«Αυτές τις ώρες προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκκενώνουμε τα χωριά που κινδυνεύουν και παραμένουμε στο πύρινο μέτωπο με πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και μπουλντόζες για να σώσουμε σπίτια και περιουσίες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός που αυτή την ώρα βρίσκεται επικεφαλής της προσπάθειας και στα δύο χωριά.

Eικόνα: Παντελής Μαστρογιάννης

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!