ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έτσι είναι η πραγματική ζωή στο Πήλιο

Στιγμιότυπο 2021 08 13 8.48.17 μμ 1

Ο Φιλάρετος Ψημμένος έχει όλες τις απαντήσεις σε μια συνέντευξη στην οποία μιλάμε για τα πάντα

Ο Φιλάρετος Ψημμένος, ιδιοκτήτης του ξενώνα «Αμανίτα» και συγγραφέας του βιβλίου «Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου»* παραδέχεται ότι μια ζωή δεν φτάνει για να γνωρίσεις το μυθικό αυτό βουνό.

KEN 728X100

Και μας λέει και άλλα πολλά: για την ενασχόλησή του με τον τουρισμό, για την αγάπη του για τη μαγειρική, με οδηγό την τοπικότητα και την εποχικότητα, αλλά και για τις μικρές στιγμές ευτυχίας που του χαρίζει η απλόχερα δοσμένη φύση του Πηλίου.

Πώς βρέθηκες στο Πήλιο; Με ποιες σκέψεις και προσδοκίες ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με τον τουρισμό πριν από 15 χρόνια;

Με τα χρόνια έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το Πήλιο είναι αυτό που μας διάλεξε. Η πρώτη μας επαφή μαζί του ήταν το μακρινό 1986 όταν υπηρετούσα τη θητεία μου στην αεροπορία, στη Νέα Αγχίαλο. Τότε γνώρισα κάποια μέρη του και υποψιάστηκα στοιχεία από τη διαφορετική ομορφιά και την ποικιλομορφία του. Από τότε επανερχόμασταν σποραδικά για χρόνια επιλέγοντάς το σαν τόπο για αποδράσεις και διακοπές. Το 1992 αγοράσαμε το οικόπεδο με τα ερείπια του παλιού αρχοντικού στην Τσαγκαράδα και το 2002 ξεκινήσαμε την ανακατασκευή του και τη δημιουργία του ξενώνα, που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2006. Από τότε ασχολούμαστε με τον τουρισμό, με ένα λίγο διαφορετικό βέβαια τρόπο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Travel.gr

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!