ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με 364 εμβολιασμούς στη Μαγνησία συνεχίστηκε χθες η «μάχη» κατά του κορωνοϊού

close up man being vaccinating by doctor

Με τριακόσιους εξήντα τέσσερις εμβολιασμούς προχώρησε χθες η διαδικασία θωράκισης του πληθυσμού από την COVID 19 στη Μαγνησία. Ένας μόνο εμβολιασμός έγινε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, ενώ 141 πραγματοποιήθηκαν στα κέντρα της ηπειρωτικής Μαγνησίας και αφορούσαν την πρώτη δόση του εμβολίου.

KEN 728X100

Συνολικά στην ηπειρωτική Μαγνησία έχουν γίνει 186.811 πράξεις εμβολιασμών και στα νησιά των Σποράδων 16.527.

Εμβόλια: Δικαστήριο στο Κιλκίς έκρινε συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Απόφαση «σταθμό» για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα έλαβε δικαστήριο στο Κιλκίς, το οποίο έκρινε συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό απορρίπτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας.

Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο eidisis.gr, η συγκεκριμένη εργαζόμενη προσέφυγε κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα το οποίο εργάζεται, επικαλούμενη και την αντισυνταγματικότητα του νόμου.https://1c18368ed1e44643322db720844f6820.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην πρώτη προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε πανελλαδικά, το Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης για τις διατάξεις του νόμου, επισημαίνοντας: «… οι οποίες τέλος καμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν»

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!