Ύστερα από τρεις βδομάδες στην Ελλάδα, τα δύο Ilyushin-76 και τα ελικόπτερα Mi-8 πήραν το δρόμο της επιστροφής στη Ρωσία. Αφού ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στη χώρα μας συνδράμοντας τα μέγιστα στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε Αρκαδία και Βίλια αναχώρησαν σήμερα (31/8) από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τη Μόσχα.

KEN 2

Πριν την αποχώρησή τους, οι πιλότοι έλαβαν αναμνηστικά και ευχαριστήρια δώρα από την Ελληνική Πυροσβεστική, με τον αρχηγό του Σώματος, αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη να τους ευχαριστεί προσωπικά από τα βάθη της καρδιάς του τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ήταν πολύ σημαντική η βοήθειά τους.

Τα ρωσικά μέσα πυρόσβεσης έφτασαν εσπευσμένα στη χώρα μας με απόφαση του ίδιου του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν

Τα αεροσκάφη επιχείρησαν στο πύρινο μέτωπο της Αρκαδίας και στη φωτιά των Βιλίων. Συγκεκριμένα, τα δύο Ilyushin-76 πραγματοποίησαν τρεις ημέρες πτήσεις μένοντας συνολικά 30 ώρες στον αέρα, ενώ έκαναν 10 ρίψεις νερού, ρίχνοντας συνολικά περίπου 500 τόνους.

Είναι από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη πυρόσβεσης παγκοσμίως, καθώς μπορούν να μεταφέρουν 42 τόνους νερό στις δυο δεξαμενές τους. Γεμίζουν μέσα σε 12-15 λεπτά και το ρίχνουν από το ύψος έως 50 μέτρα σε 8 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας μεγάλη επιφάνεια 60.000 τ.μ.

Τα ελικόπτερα Mi-8 πραγματοποίησαν 208 ρίψεις. Συνολικά έριξαν 1.300 τόνους νερού στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο δημοφιλών ελικοπτέρων στον κόσμο και χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 50 χώρες.

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})

(function() {
var audio = document.getElementById(‘articleAudioPlayer’),
buttons = document.querySelectorAll(‘.playPauseButton’),
b = 0;
for (b; b < buttons.length; b++) {
var button = buttons[b];
button.parentElement.setAttribute('style', '');
button.addEventListener('click', function(e) {
var icon = this.querySelector('i');
e.preventDefault();
if (audio.paused) {
audio.play();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-stop');
} else {
audio.pause();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-headphones');
}
});
}
})();