ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεχίζονται οι εργασίες οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

erga dromos larissa4 780x405

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στο δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Π.Ε. Λάρισας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες κοπής χόρτων στην οδό Καρδίτσης στο τμήμα από τη Λάρισα μέχρι τα όρια νομού Καρδίτσης καθώς επίσης και στο οδικό τμήμα από τη Γιαννουλη μέχρι τα όρια των νομών Κοζάνης και Πιερίας. Ο καθαρισμός περιλαμβάνει κοπή χόρτων τόσο στα πλαϊνά των οδών όσο και στις νησίδες αλλά στους οδικούς κόμβους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας διαθέτει ένα από τα ασφαλέστερα οδικά δίκτυα στη χώρα, χάρη στη συστηματική, συνεχή προσπάθεια και τις στοχευμένες παρεμβάσεις που δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας τόσο στην μετακίνηση και επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων όσο και στην διακίνηση των εμπορευμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, έχουν τοποθετηθεί 5.210 μέτρα νέα στηθαία ασφαλείας, 181 πινακίδες (στοπ, επικινδυνότητας, πληροφοριακές κλπ), έχει ολοκληρωθεί η διαγράμμιση κεντρικών οδικών αξόνων σε συνολικό μήκος άνω των 300 χλμ. και η κοπή χόρτων σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο μήκους 1.600 χλμ., αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Στην ενίσχυση του επιπέδου οδικής ασφάλειας συμβάλλει και η ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού στο σύνολο του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας, με την εγκατάσταση 7.900 νέων σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων , τεχνολογίας LED, που προσφέρουν άπλετο, διαυγές φως κατά τη νυχτερινή οδήγηση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!