ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο χρόνια χωρίς τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ 3

Σαν σήμερα, το 2019, «έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

KEN 728X100

Ποιος δεν έχει ψιθυρίσει τα τραγούδια του; Ποιος δεν τα έχει αφήσει να παίζουν στο ράδιο όταν τα άκουσε; Η «κληρονομιά» του σπουδαία… Από το «Έλα ψυχούλα μου», το «τι ζητάω», «πεθαίνω για σένα», «πόσο σε θέλω», «ρίξε κόκκινο στη νύχτα»… η λίστα είναι ατελείωτη. Δυστυχώς, σαν σήμερα, το 2019, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Έφυγε ήσυχα, στον ύπνο του, στο εξοχικό του στο Πήλιο. Την επομένη μάλιστα είχε κανονίσει να δώσει μια συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο Ηρώδειο σε μια φιλανθρωπική συναυλία υπέρ του σωματείου «Μαζί για το Παιδί».

Η καρδιά του δεν άντεξε…

Η εγχείρηση στην καρδιά και η κατάθλιψη

Είχε χρόνιο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα υγείας που του έφερε και την κατάθλιψη μετά την εγχείρηση ανοικτής καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί. Μίλησε γι αυτά, δεν τα έκρυψε «κάτω από το χαλάκι».

1

«Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ένα πρόβλημα καρδιακό που πλέον το ξεπέρασα. Και ξέρεις, αυτό σου δημιουργεί κατάθλιψη εκ των πραγμάτων» είχε πει σε συνέντευξή του: «Και μάλιστα η δικιά μου τότε, ήταν μανιοκατάθλιψη. Δεν είναι το ίδιο. Με τη μανιοκατάθλιψη αισθάνεσαι ότι είναι κοντά ο θάνατος. Κι αυτό σε τρομάζει. Το ξεπέρασα, έκανα και ό,τι έπρεπε να κάνω για την υγεία μου και το ξεπέρασα.

Αλλά μήπως ελέγχεται η κατάθλιψη; Όλος ο κόσμος χάπια παίρνει. Οι περισσότερες μορφές κατάθλιψης έχουν αιτία. Αν κάτσεις και σκεφτείς λίγο, καταλαβαίνεις για ποιο λόγο υπάρχει. Αν δεν έχει λεφτά ο κόσμος να πληρώσει τα έξοδα του, τα χρέη του, παθαίνει κατάθλιψη…».

Τα ναρκωτικά

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν κρυβόταν. Δεν είχε πρόβλημα να μιλήσει ανοιχτά. Το είχε κάνει άλλωστε και για τα ναρκωτικά. Δεν ήταν εθισμένος, δεν είχε πέσει σε βαριά ναρκωτικά. Δοκίμασε, έκανε για μια περίοδο και αποφάσισε να τα κόψει…

3

«Με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, για παράδειγμα, κάναμε παρέα. Ήρθε ένα πρωί που τα έκοψα όλα μαχαίρι» είχε πει. Πότε ήταν αυτή η μέρα; «Όταν γνώρισα τη γυναίκα μου. Είχαμε το πρώτο μας ραντεβού σε ένα μαγαζί. Νωρίτερα είχα πάει σε ένα φίλο μου και κάναμε «τσιγάρο». Στο ραντεβού, η γυναίκα μου, μού μιλούσε και δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Μάλιστα, είχε έρθει με μία φίλη της, η οποία γύρισε κάποια στιγμή και ρώτησε «τι λέει αυτός;». Εκεί είπα «τέρμα δεν ξανακάνω.

Κάποια στιγμή με κούρασε αυτό το πράγμα. Και τώρα, ως πατέρας, λέω στην κόρη μου και στα νέα παιδιά «μακριά». Ευτυχώς, οι φόβοι μου με συγκράτησαν και δεν έπεσα σε επικίνδυνα πράγματα. Γι’ αυτό σταμάτησα. Είπα, “άσε, προτιμώ να ζήσω”»!

1

Ο «μυστικός» γάμος

Η γυναίκα του ήταν αυτή που του άλλαξε τη ζωή. Αυτή για την οποία είπε: Τέρμα, θα παντρευτώ. Ήταν στα 40 του και μέχρι τότε «κοιμόμουν όταν νύσταζα, έτρωγα όταν πεινούσα, γυρνούσα σπίτι όταν δεν μπορούσα να πάω πουθενά αλλού. Έχω πιει, έχω καπνίσει και έχω κοιμηθεί σε άπειρα σπίτια. Κάποια στιγμή είπα “αυτήν τη γυναίκα τη γουστάρω και θέλω να μείνω μαζί της”».

Και την παντρεύτηκε σε μία περίοδο που ήταν μέσα στα φώτα της δημοσιότητας, που έδινε τη μία συνέντευξη πίσω από την άλλη, μυστικά από άλλους. Με τέσσερις μόλις παρόντες στη Μονή Πεντέλης.

Ο Παναθηναϊκός και το ραδιόφωνο

1

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο οποίος είχε μείνει ορφανός πολύ μικρός, καθώς ο πατέρας του είχε πεθάνει σε ηλικία μόλις 36 ετών- ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν εξαιρετικός πιανίστας και μαέστρος στην Ορχήστρα της ΕΡΤ- είχε όνειρο να ταξιδέψει στον κόσμο, και εν μέρει το κατάφερε, ενώ ξεκίνησε γράφοντας σε αγγλικό στίχο, καθώς ήθελε να κάνει καριέρα στο εξωτερικό, όπως το είχαν κατορθώσει οι Aphrodite’s Child.

Του άρεσε, μεταξύ άλλων η θρησκευτική μουσική και μάλιστα είχε κάνει ειδικά μαθήματα στη Μονή Πετράκη, ενώ το αγαπημένο του μέσο ήταν το ραδιόφωνο.
Είχε κι άλλα πάθη, κι αυτό ήταν ο Παναθηναϊκός αν και ο πατέρας του ήταν φανατικός… Ολυμπιακός.

3
Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

Πηγή: gazzetta.gr

error: Content is protected !!