Οπτικό υλικό με τον ύποπτο που πυροβόλησε τους δύο Κούρδους το βράδυ της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου στο Πασαλιμάνι, έχει εντοπίσει σύμφωνα με πληροφορίες η Ασφάλεια Πειραιά.

KEN 728X100 2

Αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με το L&O, αναφέρουν ότι ο ύποπτος πιστολέρο ταιριάζει απόλυτα με τις περιγραφές των δύο θυμάτων και έχει καταγραφεί από κάμερες πριν αλλά και μετά την ένοπλη επίθεση. Το οπτικό υλικό έχει σταλεί στα εγκληματικότητα εργαστήρια όπου θα απομονωθούν τα πιο κοντινά καρέ και θα εκτυπωθούν σε φωτογραφίες, που θα δουν οι δύο φίλοι μήπως και αναγνωρίσουν τον δράστη.

Οπως ειχε αποκαλύψει τον L&O οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά είχαν σχηματίσει σε ένα βαθμό το προφίλ του δράστη, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις των δύο θυμάτων, ηλικίας 21 και 25 ετών. Ο ένοπλος όπως κατέθεσαν ήταν νεαρός, γεροδεμένος, ύψος 1.70 περίπου, φορούσε μαύρη μάσκα, γυαλιά ηλίου, καπέλο, άσπρη ριγέ μπλούζα, και μπλε παντελόνι ενώ μετά την αιματηρή επίθεση έφυγε από την οδό 2ας Μεραρχίας.

Οι δυο φίλοι, όπως είπαν στους ανακριτικούς υπαλλήλους γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Κωνσταντινούπολη. Στην Ελλάδα έφτασαν πριν από περίπου πέντε μήνες και αμέσως υπέβαλαν αίτημα για πολιτικό άσυλο.

Μαζί με δυο ακόμα γνωστούς τους, νοίκιασαν σπίτι στο Πασαλιμάνι και φαίνεται ότι δεν εργάζονταν. Ομως διέθεταν χρήματα, τόσο για το ενοίκιο όσο και την διατροφή τους. Οι καταθέσεις τους στο κλιμάκιο των αστυνομικών που τους επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο δόθηκαν με τη βοήθεια μεταφραστή.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν το ενδεχόμενο της ρατσιστικής επίθεσης και αναζητούν εάν το κίνητρο της επίθεσης έχει τις «ρίζες» του στην Τουρκία ή στην Ελλάδα. Ο τρόπος που έδρασε ο ένοπλος «δείχνει» στους αστυνομικούς ότι ο δράστης δεν ήθελε να τους σκοτώσει αλλά να τους στείλει «μήνυμα» ίσως και για χρήματα που χρωστούσαν στο κύκλωμα που τους μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα.

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})

(function() {
var audio = document.getElementById(‘articleAudioPlayer’),
buttons = document.querySelectorAll(‘.playPauseButton’),
b = 0;
for (b; b < buttons.length; b++) {
var button = buttons[b];
button.parentElement.setAttribute('style', '');
button.addEventListener('click', function(e) {
var icon = this.querySelector('i');
e.preventDefault();
if (audio.paused) {
audio.play();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-stop');
} else {
audio.pause();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-headphones');
}
});
}
})();