“Φώναξαν” για τις αυξήσεις στο ρεύμα, έξω από τη ΔΕΗ Λάρισας (φωτό)

P9140019 780x405
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε σήμερα Τρίτη έξω από την ΔΕΗ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, προκειμένου να «φωνάξει» ενάντια των αυξήσεων στην τιμή ρεύματος. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όπως τονίστηκε, “το επόμενο διάστημα θα κληθούμε να πληρώσουμε νέες υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος . Ήδη έχουν έρθει οι πρώτοι φουσκωμένοι λογαριασμοί έως και 40%-50% σε πολλές περιπτώσεις.

Στις απανωτές αυξήσεις των τελευταίων χρόνων θα έρθει να προστεθεί και το αυξημένο κόστος που διαμορφώθηκε στο χρηματιστήριο ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή χονδρεμπορικής τον Αύγουστο του 2021 έφτασε στα 121 €/MWh, ενώ τον Αύγουστο του 2020 ήταν 46 €/MWh, δηλαδή αυξήθηκε κατά 164% μέσα σε ένα μόλις έτος.

Πρόκειται για προδιαγεγραμμένη εξέλιξη αφού εδώ και λίγους μήνες ολοκληρώθηκε άλλο ένα μέρος στο «δράμα της απελευθέρωσης» της ενέργειας, η οποία πλέον έχει γίνει χρηματιστηριακό προϊόν, συνέπεια του γεγονότος ότι είναι εμπόρευμα. Το παραμύθι ότι τάχα ο ανταγωνισμός θα έριχνε τις τιμές, έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.”

Δείτε φωτογραφίες:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!