ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εμβολιασμοί με Pfizer και στο Κ.Υ. Καρδίτσας από 27 Σεπτεμβρίου

57f2845a4cb6557b13de3ea67e1d82fe L
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού θα γίνονται εμβολιασμοί με Pfizer, από τις 27 Σεπτεμβρίου και μετά, καθώς μπαίνει στην ομάδα χρήσης του συγκεκριμένου σκευάσματος και το Κ. Υ. Καρδίτσας.

 

Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με τον εορτάζοντα σήμερα υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σταύρο Παπαγεωργίου, ο οποίος και μας επιβεβαίωσε το προαναφερθέν γεγονός. Παράλληλα  στελέχη των εμβολιαστικών κέντρων που χρησιμοποιούσαν είτε αποκλειστικά Astra Zeneca είτε είχαν διπλή εμβολιαστική γραμμή και με Pfizer, μας ενημέρωσαν πως ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται σύντομα οι τελευταίοι εμβολιασμοί με το πρώτο.

Πιο αναλυτικά, μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο που χρησιμοποιεί αποκλειστικά Astra Zeneca, την δεδομένη στιγμή, είναι το Κ.Υ. Καρδίτσας. Ο διευθυντής κ. Μαϊδώνης τόνισε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, πως από 27 Σεπτεμβρίου θα χρησιμοποιείται το Pfizer και πως ολοκληρώνονται σύντομα (μέσα στο επόμενο διήμερο) οι εναπομείνασες να γίνουν δόσεις με Astra Zeneca.

Στο Κ.Υ. Μουζακίου η επικεφαλής κ. Τζούνα μας είπε πως ήδη, από τα μέσα του καλοκαιριού, λειτουργεί γραμμή Pfizer στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο. Η γραμμή που γίνονται εμβολιασμοί με Astra Zeneca σύντομα θα ολοκληρώσει το έργο της καθώς απομένουν λίγες δεύτερες δόσεις.

Για το Κ.Υ. Σοφάδων ο διευθυντής κ. Χατζής μας είπε πως δεν γίνονται πλέον εμβόλια με Astra Zeneca, παρά μόνο με Pfizer, ενώ, ως γνωστόν, τα εμβολιαστικά κέντρα στο νοσοκομείο και στο Κ.Υ. Παλαμά, χρησιμοποιούσαν Pfizer από την αρχή.

Σημειώνουμε πως τα εμβολιαστικά κέντρα που κάνουν και κατ’ οίκον εμβολιασμούς, διαθέτουν και το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson, που χρησιμοποιείται για την συγκεκριμένη διαδικασία.

KEN

Π.Κ.

Πηγή: karditsalive.net

error: Content is protected !!