Υπογράφηκε η σύμβαση για την ολοκλήρωση του περιφερειακού της Καρδίτσας μεταξύ Αγοραστού και P&C Development (+Φώτο +Βίντεο)

agor notio perif 3 stretch 200x150
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σήμερα το μεσημέρι στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, «έπεσαν» οι υπογραφές μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού και εκπροσώπου της Εργοληπτικής Επιχείρησης P&C Development, για τη συμβασιοποίηση της ολοκλήρωσης του περιφερειακού δακτυλίου της Καρδίτσας και συγκεκριμένα για την κατασκευή του τελευταίου οδικού τμήματος από την ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση της οδού Κουμουνδούρου, μέχρι την ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση της οδού Ταυρωπού.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο κ. Αγοραστός, το έργο μαζί με τις παρεμβάσεις κοινής ωφέλειας είναι προϋπολογισμού 8.650.000 ευρώ.

«Είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή καθώς εκεί το περιβάλλον είναι αρκετά επιβαρυμένο. Κάναμε τη μελέτη, δημιουργήσαμε ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, προχωρήσαμε στην ένταξη, στη δημοπράτηση και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε τη σύμβαση υλοποίησής του» είπε ο περιφερειάρχης.

.Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα τοποθετηθούν ηχοπετάσματα κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών (1100 μέτρα) για πρώτη φορά στην Καρδίτσα, τα οποία θα αναβαθμίσουν αισθητικά την περιοχή και παράλληλα θα μειώνουν την ηχορύπανση και θα προφυλάσσουν τους κατοίκους από ατυχήματα.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι δημιουργούνται πεζοδρόμια για την ασφαλή κίνηση των πολιτών, αλλά και για την όδευση των ΑμεΑ. Επίσης, υπογράμμισε πως η Καρδίτσα θα είναι η πρώτη Θεσσαλική πόλη που θα αποκτήσει ολοκληρωμένο περιφερειακό δακτύλιο και προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση των παρεμβάσεων που θα γίνουν, τις οποίες το KarditsaLive.Net δημοσιοποίησε με σχετικό ρεπορτάζ στις 24/7/2021 (δείτε αναλυτικά στοιχεία του έργου εδώ).

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα του έργου είπε πως είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και ότι «δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην πορεία εκτέλεσής του καθώς ΟΣΕ και Τράπεζα Πειραιώς επέδειξαν διάθεση άμεσης συνεργασίας και παρ’ ότι θιγόμενοι, επέτρεψαν με υπεύθυνες δηλώσεις τους την έναρξη των εργασιών».

.Με αυτή την αναφορά ο κ. Αγοραστός άφησε σαφείς αιχμές για την στάση ιδιοκτητών που δεν διευκολύνουν – όπως επισήμανε – με άρνηση της συγκατάθεσή τους, τη γρήγορη εξέλιξη ενός άλλου μεγάλου έργου στην Καρδίτσα, του νέου οδικού άξονα Καρδίτσα – Δέλτα (Ε65) μήκους 6 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 34 εκατ. ευρώ.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τη ΓαιαΟΣΕ, τον ΟΣΕ και την Τράπεζα Πειραιώς για τη διευκολυντική στάση τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση – όπως είπε –, το έργο αυτό δεν θα γινόταν διότι χρειάζονταν τροποποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου.

Στην υπογραφή της σύμβαση παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πρόνοιας κ. Ν. Καραγιάννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κ. Γαϊτανίδης, Δ. Αναγνωστόπουλος, Λ. Ρογκανάκη, ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Δ. Κουτρουμάνος και η υπεύθυνη Τεχνικών Έργων της Π.Θ. κ. Στ. Καρρά.

Καραγιάννης Φώτης

KEN 1

.

Πηγή: karditsalive.net

error: Content is protected !!