Με καταιγιστικό ρυθμό συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη χαρτορίχτρα, με την οποία μιλούσε η δράστρια της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

KEN 1

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το MEGA, το πρόσωπο που εμπιστευόταν και άκουγε η κατηγορούμενη για την επίθεση είχε καταδικαστεί πριν από 21 χρόνια για απάτη.

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2000 η χαρτορίχτρα είχε καταδικαστεί για απάτη έπειτα από καταγγελίες πολιτών, τους οποίους εξαπατούσε αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η 67χρονη -τότε, 88χρονη σήμερα- γυναίκα από τα Μέγαρα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή και αφέθηκε ελεύθερη. Μόνη μάρτυρα κατηγορίας ήταν η αστυνομικός που τη συνέλαβε, καθώς κανένα από τα θύματά της δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει.

Αυτή η γυναίκα ήταν χαρτορίχτρα με τα μαντζούνια που μιλούσε με την 36χρονη δράστρια της επίθεσης με το βιτριόλι και ήταν αυτή που της μιλούσε για μάγια και για λύσεις στα αισθηματικά της προβλήματα.

Δείτε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» από τις 3 Φεβρουαρίου του 2000 για τη χαρτορίχτρα:

Δείτε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» από τις 5-6 Φεβρουαρίου του 2000 για το ίδιο θέμα:

Το χρονικό της σύλληψής της το 2000

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», κατόπιν καταγγελιών για εξαπάτηση που έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων, μία αστυνομικός πήγε στο σπίτι της χαρτορίχτρας ισχυριζόμενη ότι έχει διάφορα αισθηματικά προβλήματα. Όταν άκουσε τα «προβλήματα», η 67χρονη τότε γυναίκα είπε στην αστυνομικό ότι κάποιος της έχει κάνει μάγια, όπως ακριβώς και στην περίπτωση της 36χρονης δράστιδας της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας.

Η χαρτορίχτρα ζήτησε από την αστυνομικό 500.000 δραχμές (1.500 ευρώ) για να πάει στην Κωνσταντινούπολη και να λύσει τα μάγια. Η αστυνομικός επέστρεψε για δεύτερη φορά στο σπίτι της  67χρονης με τα χρήματα, τα οποία ήταν προσημειωμένα, και τότε έγινε η σύλληψή της.

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})

(function() {
var audio = document.getElementById(‘articleAudioPlayer’),
buttons = document.querySelectorAll(‘.playPauseButton’),
b = 0;
for (b; b < buttons.length; b++) {
var button = buttons[b];
button.parentElement.setAttribute('style', '');
button.addEventListener('click', function(e) {
var icon = this.querySelector('i');
e.preventDefault();
if (audio.paused) {
audio.play();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-stop');
} else {
audio.pause();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-headphones');
}
});
}
})();