Κ. Αγόρης: «Η τοπική των “αρίστων”, οι συνένοχοι της υποβάθμισης της δημόσιας Παιδείας και Υγείας έχουν κριθεί από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς»

f044e8a80b2df42475d3b826da787314 L
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μίνι παγουρίνο, μάσκες – αλεξίπτωτα, ανοιχτά παράθυρα.

Αυτά ήταν τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στα σχολεία πέρυσι.

Με αυτά τα μέτρα τα σχολεία έκλεισαν ενάμισι μήνα μετά. Και με αυτά ξανάνοιξαν φέτος.

Αντιλαμβανόμαστε τη βαριά υποχρέωση των στελεχών της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Καρδίτσας (τέως ΝΟΔΕ) να υπερασπιστούν την ανικανότητα των Μητσοτάκη – Κεραμέως.

Αντιλαμβανόμαστε, επίσης, ότι η αλαζονεία που πρώτος διδάσκει ο αρχηγός τους δεν τους επιτρέπει τίποτα άλλο από μισές αλήθειες και ολόκληρες διαστρεβλώσεις.

Η τοπική οργάνωση της Ν.Δ. κάνει λόγο:

  • Για 11.700 διορισμούς εκπαιδευτικών.

Αποκρύπτει ότι οι διορισμοί δρομολογήθηκαν με καθυστέρηση πλέον του ενός έτους, έγιναν με χρήματα που είχε εξασφαλίσει και το σύστημα επιλογής που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αποκρύπτει πως, σύμφωνα με το ίδιο το υπουργείο Παιδείας, τα οργανικά κενά υπερέβαιναν τα 15.000 αθροιστικά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, μόνο στη Γενική Αγωγή, σε όλες τις ειδικότητες και τις βαθμίδες.

  • Για 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή.

Αποκρύπτει ότι υπάρχουν ελλείψεις και οι εκπαιδευτικοί έχουν γίνει λάστιχο.

  • Για αδυναμία αύξησης των 90.000 τμημάτων που υπάρχουν πανελλαδικά.

Αποκρύπτει πως μεταξύ αυτών υπάρχουν τμήματα με έναν ως δέκα μαθητές, που δεν χρειάζεται να χωριστούν.

Αποκρύπτει ότι ο περιορισμός των συνωστισμών ανά αίθουσα μπορεί να γίνει με διάφορες πολιτικές και δεν χρειάζεται να επιταχθούν μπουλντόζες από το… Ελληνικό, ανακόπτοντας την «τρομακτική» του εξέλιξη.

  • Για την ίδρυση των πειραματικών σχολείων.

Αποκρύπτει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις κυριάρχησε ο αιφνιδιασμός μαθητών και τοπικών κοινωνιών, η αυθαιρεσία, η κρυψίνοια. Αλλά και η προχειρότητα στον σχεδιασμό.

  • Για την καθιέρωση του νηπιαγωγείου από την ηλικία των 4 ετών.

Αποκρύπτει πως επρόκειτο για πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που δοκιμάστηκε πιλοτικά, πέτυχε και η εφαρμογή της ζητούνταν από γονείς και φορείς.

Η τοπική των «αρίστων», οι νεοφιλελεύθεροι υπέρμαχοι και συνένοχοι της υποβάθμισης της δημόσιας Παιδείας και Υγείας, οι υπερασπιστές της πολιτικής του «δώσε και μένα data» έχουν κριθεί από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί ως επιταχυντής της πανδημίας με όσα (δεν) κάνει στην Υγεία, τα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κ.ά.

Σε ό,τι αφορά τις υπόνοιες της τοπικής της Ν.Δ. για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τους επιστρέφονται στο ακέραιο. Τα ρατσιστικά αίσχη του βουλευτή της Ν.Δ., που ανάρτησε στο διαδίκτυο ονόματα πεντάχρονων παιδιών για να ενεργοποιήσει ξενοφοβικά αντανακλαστικά, όσο δεν καταδικάζονται, θα τους χαρακτηρίζουν.

ΥΓ: Θα περιμέναμε μια ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Καρδίτσας για τους 80 μαθητές σε Παλαμά και Κοσκινά που ξεκίνησαν μαθήματα σε κοντέινερ, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σόου στο Δαμάσι σε σχολείο που κατασκεύασε ιδιωτική εταιρεία. Ξέρουμε ότι η τοποθέτηση για τα σχολεία της περιοχής μας είναι σχεδόν απαγορευμένη, ίσως τους βοηθήσει με μαθήματα ισορροπίας ο «Ντάλτον» του Τυρνάβου.

Κωνσταντίνος Αγόρης

KEN 1

Υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας

Πηγή: karditsalive.net

error: Content is protected !!