Χαρακόπουλος σε Βορίδη: Να αναπροσαρμοστεί η αποζημίωση των προέδρων κοινοτήτων

Μάξιμος Βορίδης 780x405
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τον επανακαθορισμό των εξόδων παράστασης των Προέδρων των Κοινοτήτων, ώστε πέραν της χιλιομετρικής απόστασης να λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια όπως ο πληθυσμός κάθε Κοινότητας, ζητά ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός με Αναφορά που κατέθεσε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη συνηγορεί στο αίτημα που διατύπωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας (αρ. πρωτ. 542, 30.7.21) και το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος. Το αίτημα της ΠΕΔ Θεσσαλίας απευθύνεται τόσο προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών όσο και προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατόπιν ενημέρωσης από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Γιάννουλης κ. Γιάννη Δαβλέρη είχε θέσει το ζήτημα της αναπροσαρμογής της αποζημίωσης των προέδρων, με βάση όχι μόνο την χιλιομετρική απόσταση της κοινότητας από την έδρα του δήμου αλλά και το πληθυσμιακό μέγεθος, σε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, στις 8 Φεβρουαρίου 2021, στο πλαίσιο της θεσμικής τους συνεργασίας για τις αλλαγές στην εκλογική διαδικασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τότε, ο κ. Βορίδης, αναφορικά με τις αρμοδιότητες και την αποζημίωση των προέδρων είχε δηλώσει τη διάθεσή του για την επανεξέταση του ζητήματος στο πλαίσιο μιας νέας διαβούλευσης για τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης.

Στο έγγραφο που ενεχείρισε στον κυβερνητικό βουλευτή ο πρόεδρος της Γιάννουλης -κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην τελετή μνήμης των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς πατριωτών- υπογραμμίζεται η ανάγκη αλλαγής του ισχύοντος «ανελαστικού» τρόπου υπολογισμού των εξόδων παράστασης των προέδρων στα δημοτικά συμβούλια.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!