Στο Κουτσόχερο ο τομεάρχης Μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ανοιχτές δομές είναι η ανθρωπιστική και νόμιμη στρατηγική»

242142891 1009665063223802 7989575355277056275 n 1
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας μεταναστών και όχι σε κλειστές δομές που προωθεί η κυβέρνηση, επανέλαβε από το Κουτσόχερο όπου βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, και βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Γιώργος Ψυχογιός.

Μαζί με τον βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλη Κόκκαλη και στελέχη της νομαρχιακής του κόμματος, ο κ. Ψυχογιός διαπίστωσε δια ζώσης τις συνθήκες που επικρατούν στη δομή φιλοξενίας, τονίζοντας ότι συνεχίζει να λειτουργεί σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ήταν μια δομή που τη χτίσαμε εμείς και είχε δουλέψει και καλά στο παρελθόν, συνεχίζει στην ίδια λογική αξιοπρεπώς με ανθρώπινες συνθήκες και ανάγκες να βελτιωθούν πολλά πράγματα στο κομμάτι της καθημερινότητας, του ασύλου και της ένταξης.

Είμαστε εδώ να τα κάνουμε αυτά πράξη για τους πρόσφυγες, για την τοπική κοινωνία και για την εικόνα της χώρας.

Αποδεικνύεται ότι ανοιχτές δομές με οργάνωση και σχέδιο και με πολιτική που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους και τις ανάγκες ως μικρή κοινότητα, απέναντι στις κλειστές δομές που φυλακίζει ανθρώπους.

Η ανθρωπιστική και νόμιμη στρατηγική είναι οι ανοιχτές δομές με δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους και ισορροπία με τις τοπικές κοινωνίες. Με εργαζόμενους που θα έχουν δικαιώματα και χωρίς πολιτικές και στρατηγικές».

Ο κ. Ψυχογιός τόνισε τέλος πως η στρατηγική της πολιτείας απέναντι στο μεταναστευτικό πρόβλημα πρέπει να είναι «χωρίς γκρίζες ζώνες, επαναπροωθήσεις και κόψιμο της ένταξης».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!