Σωτ. Αντωνίου: Ανταποκρίθηκε το 95% των ιδιοκτητών ακαθάριστων οικοπέδων

03636029a268433eedf72f3078841f52 L
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η ανταπόκριση των ιδιοκτητών ακαθάριστων οικοπέδων, στα όρια του Δήμου Καρδίτσας, στα ειδοποιητήρια που έλαβε για καθαρισμό τους, το φετινό καλοκαίρι, άγγιξε το 95%.

 

Αυτό τόνισε, μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Σωτήρης Αντωνίου, αφού από την υπηρεσία που προΐσταται γίνεται η αποστολή των σχετικών εγγράφων.

Πιο αναλυτικά μας ενημέρωσε ότι στάλθηκαν περίπου 400 ειδοποιητήρια και σήμερα παραμένουν ακαθάριστα 20 οικόπεδα, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών εντός της πόλης της Καρδίτσας.

Το πρόβλημα με αυτά είναι πως ανήκουν σε δύσκολες κατηγορίες και συγκεκριμένα είτε είναι πολλοί οι ιδιοκτήτες, είτε είναι άγνωστοι, είτε κατοικούν στο εξωτερικό και δεν υπάρχουν τα στοιχεία τους για να γίνουν οι περαιτέρω ενέργειες. Μάλιστα σημείωσε πως δεν δίνονται και στοιχεία από άλλες υπηρεσίες που ασχολούνται με την ακίνητη περιουσία, καθώς μπαίνει θέμα προσωπικών δεδομένων.

Σε κάθε πάντως περίπτωση, συνέχισε, σε εκείνους τους ιδιοκτήτες που γνωρίζουμε τα στοιχεία τους θα επιβληθεί το προβλεπόμενο από το νόμο πρόστιμο.

Απαντώντας σε ερώτησή μας για το αν υπήρξε παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου για καθαρισμό, ο κ. Αντωνίου υποστήριξε πως είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Ουσιαστικά, σημείωσε, για να παρέμβεις σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη υγειονομική επιβάρυνση, ώστε να εκδοθούν οι απαιτούμενες ειδικές άδειες και εισαγγελική εντολή. Διαφορετικά τα χέρια των υπηρεσιών του Δήμου είναι δεμένα από το νόμο και δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία ενέργεια.

Για το ίδιο θέμα μιλήσαμε και με τον αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Κουρτεσιώτη, που δήλωσε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως από την πλευρά της υπηρεσίας πρασίνου γίνονται παρεμβάσεις με την κοπή χόρτων η κλαδιών που “ξεφεύγουν” από τα περιφραγμένα οικόπεδα και καλύπτουν πεζοδρόμια και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Ανταποκρινόμαστε, κατέληξε, σε σχετικές καταγγελίες πολιτών αλλά και ελέγχουμε συχνά για παρόμοια προβλήματα ώστε να υπάρχει άμεση αποκατάσταση.

KEN 1

Π.Κ.

Πηγή: karditsalive.net

error: Content is protected !!