ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κάλεσμα σε στάση εργασίας και σε κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κ.Υ. ν. Καρδίτσας

2f3a9f0bd35ae04a256fdc51dd5e267a L
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η προκλητική κυβερνητική επιμονή στη στοχοποίηση των υγειονομικών – για να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τη νέα εξάπλωση της επιδημίας – έχει σαν αποτέλεσμα να τεθούν σε αναστολή εργασίας περισσότεροι από 5.500 εργαζόμενοι,

τη στιγμή που τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στενάζουν κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό και το δημόσιο σύστημα υγείας «πιέζεται» λόγω της αύξησης των εισαγωγών ασθενών με COVID αλλά και της εκτίναξης της λοιπής νοσηρότητας.

Τα μέτρα που ψηφίστηκαν με προκάλυμμα τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και με πρόσχημα τα κενά που προέκυψαν εξαιτίας της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα, είναι η πρόβα τζενεράλε για το νέο ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση αξιοποίησε τις αναστολές εργασίας για την γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων με ημερομηνία λήξης σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα, την «αντικατάσταση» μονίμων εργαζομένων με 3μηνίτες, την επιτάχυνση τις προαποφασισμένων ιδιωτικοποιήσεις μιας σειράς υπηρεσιών του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στοχοποιεί τους υγειονομικούς που δίνουν 18 ολόκληρους μήνες τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας τη στιγμή που η βασική πηγή διασποράς δεν είναι η ενδονοσοκομειακή. Οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν από τους υγειονομικούς. Κινδυνεύουν από την πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει το δημόσιο σύστημα υγείας αθωράκιστο, που αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας τους στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, τις σχολές και τα ΜΜΜ γιατί κοστίζουν στο κράτος και την εργοδοσία.

Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που είναι σε αναστολή. Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που βάζει στη ζυγαριά του κόστους οφέλους τα δικαιώματά μας και τις ανάγκες των ασθενών μας για τα κέρδη των λίγων. Μπλοκάρουμε τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ.

Στάση εργασίας την Τρίτη 21/9 στις 10:00-15:00

Συμμετέχουμε στην Κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καρδίτσας στις 11πμ στην πύλη του Νοσοκομείου

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΑΖΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ

Ο  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

KEN 1

ΜΗΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Πηγή: karditsalive.net

error: Content is protected !!