Σπαρακτικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην κηδεία του 17χρονου Ματθαίου στο Ηράκλειο που άφησε την τελευταία του πνοή στο Πολύδροσο Γαζίου, μαζί με τον 21χρονο Έρντι.

KEN 1

Το LIVE NEWS παρουσίασε εικόνες από το σημείο όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας οι δύο νέοι σκοτώθηκαν στην άσφαλτο, σε ένα σημείο όπου οι κόντρες με μηχανές είναι συχνό φαινόμενο. Ο πατέρας του Ματθαίου, συγκλονίζει, μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Τι να του πεις; Δηλαδή του παιδιού, τι να του πεις; Φεύγει από το σπίτι σου, θα το ακολουθείς από πίσω να του πεις “μη πηγαίνεις πάνω στο μηχανάκι;”. Εγώ στο παιδί μου του έλεγα “ξέρεις κάτι; Πάντα κράνος και δεν θα μπαίνεις σε ξένα μηχανάκια. Αν κι εφόσον το μηχανάκι μας, θα το φέρνεις 10 η ώρα στο σπίτι”. Όταν το έπαιρνε. Αλλά από εκεί και μετά; Πάρε έναν λαγό και βάλ’ τον σ’ ένα κλουβί. Σε 10 λεπτά έχει σκοτωθεί. Γίνεται;» σημείωσε.

Σπαρακτικό αντίο

Με ριζίτικα και άλλα τραγούδια, οι συγγενείς, οι φίλοι και συμμαθητές των δύο νεαρών που έσβησαν στην άσφαλτο, μένουν όλη νύχτα εκεί και τους αποχαιρετούν…

Πόνος, δακρυσμένα μάτια, παιδιά σφιχτά αγκαλιασμένα να παρηγορούν το ένα το άλλο. Χθες βράδυ όλα ήταν αλλιώς… Αναμμένα κεράκια να τρεμοσβήνουν… λίγα λουλούδια ακουμπισμένα εκεί όπου τα δυο παιδιά ξεψύχησαν.

Η κηδεία του 17χρονου μαθητή, έγινε σήμερα το πρωί στον τόπο καταγωγής του, τον Προφήτη Ηλία, ενώ η σορός του 21ος ετών Έρντι, μεταφέρεται σήμερα στην Αλβανία.

«Τ’ ακούω συνεχώς και φωνάζουν και τα παιδιά. Φωνάζουν “θέλουμε κάτι. Δεν θέλετε να τρέχουμε στους δρόμους; Φτιάξ’ τε μας κάτι”. Του δώσανε κάπου να πάει; Να πάνε να ανοίξουνε λοιπόν, τη μουσική τους, ν’ ανοίξουν το γκάζι γιατί θέλουν να ακούσουν το μηχανάκι, κάτι να μπορούν τα παιδιά να εκτονώνονται. Γιατί κι αυτά έχουν ένα χόμπι. Να μπορούν να πάνε να εκτονώσουν το άμυαλο κεφάλι τους» πρόσθεσε ο πατέρας του άτυχου 17χρονου.

Τραγικό «παιχνίδι» της μοίρας

Ο 17χρονος Ματθαίος, είχε πάρει το όνομα του θείου του, που κι εκείνος είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο, ενώ και η οικογένεια του Έρντι βιώνει δεύτερη απώλεια, καθώς πριν λίγα χρόνια είχε φύγει από τη ζωή και ο πατέρας του. Τώρα, δίπλα του, θα ταφεί κι εκείνος.

«Το δίπλωμα δεν είναι το πρόβλημα. Πήρα το δίπλωμα. Και που πήρα το δίπλωμα; Θα μου σώσει τη ζωή; Αφού λοιπόν, δεν υπάρχει παιδεία στο να μάθει τα παιδιά να οδηγούν όπως πρέπει να οδηγούν, τι θα κάνει το δίπλωμα; Το πρόβλημα είναι τι υπάρχει μέσα στο κεφάλι. Η αστυνομία νωρίτερα είχε πιάσει το… προηγούμενο τον έπιασε για δίπλωμα και τι έγινε; Το άλλο θύμα… Αν τα παιδιά τα βάζαμε στην διαδικασία να οδηγούν από πιο μικρά όμορφα κι ωραία, δεν θα υπήρχαν αυτά τα θέματα» συμπλήρωσε ο πατέρας του 17χρονου.

Λίγο μετά τη 1 και μισή, ξημερώματα Δευτέρας, στο Πολύδροσο Γαζίου. Ο 21ος ετών οδηγός έχασε τον έλεγχο της μηχανής στην οποία επέβαινε και ο 17χρονος φίλος του, πέφτοντας με ταχύτητα σε μια κολώνα φωτισμού. Ο Έρντι χάνει τη ζωή του ακαριαία, ενώ λίγες ώρες αργότερα αφήνει την τελευταία του πνοή και ο 17χρονος Ματθαίος, ο οποίος υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του, λίγη ώρα μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Στη μνήμη των νεκρών μαθητών

Το σχολείο που φοιτούσε ο 17χρονος κι είχε αποφοιτήσει ο 21ος ετών φίλος του, σήμερα, παρέμεινε κλειστό. Όλοι ήταν στην κηδεία του Ματθαίου. Όλοι θρηνούν τον ξαφνικό χαμό των φίλων τους.

Δύο ακόμα μαθητές του σχολείου που έχει θρηνήσει τόσα θύματα στην άσφαλτο. Με την ελιά, στη μέση της αυλής, αφιερωμένη σ’ εκείνους που χάθηκαν πάνω σε δύο ρόδες.

Ο θάνατος των δύο φίλων ήρθε να συγκλονίσει για μία ακόμα φορά τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι, εδώ και καιρό, ζητούσαν, όπως υποστηρίζουν, παρεμβάσεις στο σημείο όπου χάθηκαν οι δύο νέοι, ώστε να πάψει επιτέλους, αυτός ο ατελείωτος φόρος αίματος στην άσφαλτο.

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})